keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Hämärän hyssy vai valon lapsi?

Tällainen otsikko tuli oitis mieleeni kommentista, jonka Vilma kirjoitti edelliseen postaukseeni. Olen niin samaa mieltä siitä, että syksy on tuhaan parjattu vuodenaika.

Tuosta muistui mieleeni myös aiemmin kirjoittamani postaus marraskuu on mahdollisuus, jossa kerron Pyhänpäivän ihanuudesta. On mielestäni pimeydessään ja rauhallisuudessaan kaikkein tunnelmallisin pyhäpäivä, jo pelkkä ajatus siitä tuo jotenkin levollisen mielen.

Kranssien ja pienten tuikkujen lisäksi syksyyn kuuluu aina ehdottomasti retki karpalosuolle.

Olenkin pääsemässä sinne juuri tänään, miten odotankaan syksyisen suon tunnelmaa! Aiemmin kävin jo kurkkaamassa, että karpaloita pitäisi tänäkin vuonna löytymän.

Taidan olla jonkinlainen "hämärän hyssy", pimenevät syyspäivät tuntuvat niin mukavan rauhallisilta. Vain vähän valoa pimeyteen, pieniä tuikkuja sinne tänne, se riittää loistavasti.

Itse en ole koskaan oikein ymmärtänyt kirkasvalolamppuja, eivät ole minun juttuni. Ne tuntuvat jopa jotenkin liian suurelta ärsykkeeltä, pistävät kropan sekaisin, kuin "hälytystilaan". Sellainen valon määrä ei sovi minulle tähän vuodenaikaan ja tähän olotilaan.

Mutta toki, me ihmiset olemme erilaisia, ymmärrän hyvin niitäkin, jotka janoavat valoa tänne pimeään Pohjolaan.

Miten sinä, tunnetko olevasi enemmän hämärän hyssy vai valon lapsi?
  

2 kommenttia :

 1. Sainkin kommentteini olla inspiraation lähteenä tälle kirjoitukselle! Itse olen joka vuoden ajan lapsi. Tykkään siis ihan kaikesta ja vuodenaikojen vaihtelu on suuri rikkaus. Syksy on ihanaa aikaa ja pimeys on osa sitä. Silloinhan kynttilöiden ym valo pääsee oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vain "juttuvinkistä" Vilma :) Hyvä pointti tämäkin, enpä osaa itsekään oikein nimetä lempivuodenaikaani, kaikissa on omat hyvät puolensa.
   Miten sitä alkaakaan jo nyt hiljalleen odottaa lunta - valkoisena hohtavia hankia (toivottavasti!), talvikin on ihanaa aikaa!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!