On ihanaa, kun kerran on kylvämisen ja kasvattamisen vaivan nähnyt, että saa nauttia satokaudesta mahdollisimman pitkään.
Myös marinoitua kesäkurpitsaa piti vielä tehdä, se on niin tosihyvää. Iltasella oli omenapaistoksen vuoro. Tässäpä ohje tosihelppoon, ja mielestäni maailman parhaaseen omenatorttuun, vielä en ole itse onnistunut löytämään tämän parempaa:
1/2 l omenalohkoja
PÄÄLLE:
1 dl gluteenittomia jauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl kanelia
PINNALLE:
100 g margariinia
Voitele laakea piirasvuoka ja kaada omenapalat siihen tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele omenien päälle tasaisesti joka puolelle jauhot, sokeri ja kaneli. Vuole päälle esim. juustohöylällä ohuita lastuja kylmästä margariinista - onnistuu helpommin, jos margariinin laittaa hetkeksi pakastimeen. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia. Nauti esim. jätskin kanssa.
Ps. testasin nyt tätä samaa ohjetta omenan sijaan niin nektariineilla, luumuilla kuin päärynöilläkin, toimii kaikilla erinomaisesti! Sopisikohan raparperikin?
Päärynäversiossa voi vähän vähentää sokerin määrää. Jos siis olet vaikkapa onnellinen luumupuiden omistaja, niin tässä yksi vinkki luumusadon käyttöön!
Tässä vielä linkki toiseen omppuohjeeseen, ihaniin uuniomeniin vähän uudella tavalla.
#omena #leivonta #leivonnainen #helppo #hyvä #yksinkertainen #herkullinen #paras #omenapaistos #gluteeniton #omanapiiras #piirakka
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti