torstai 19. syyskuuta 2013

Konttuurista karpaloon

Säätilan muututtua viimein vähän syksyisemmäksi, joskin lämmintä edelleen riittää, tuli pakottava tarve päästä suolle kurkkaamaan, mikä on karpaloiden tilanne tänä vuonna. Semminkin kun ainakin Itä-Suomessa niitä kuuluu olevan vallan hyvin.

Olin tulossa töistä Kaupungista, siinä matkan varrella on monia mukavia soita. Mukana ei tietenkään ollut minkäänlaisia maastovarusteita, mutta mietin siinä, että metsä suon reunassa lienee aika kuivaa ja karpaloita on yleensä heti suon laidassa, joten miksei noissa toimistovermeissäkin voisi yrittää.

Tuumasta toimeen, ja hyvinhän se sujui. Toimistokengät olivat aivan riittävän maastokelpoiset, eivätkä kastuneet lainkaan. Suon reunassakin oli niin kuivaa, että pystyin hetken hyppelemään suon mättähältä toiselle. Ja olihan niitä karpaloita, joskaan ei tässä kohtaa mitenkään erityisen huipusti.

Mukana ei tietenkään ollut myöskään minkäänlaista keruuvälinettä, joten poimin marjoja nyt ensi hätään kourallisen. Viikonloppuna sitten vähän perusteellisemmalle suoretkelle!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!