lauantai 21. syyskuuta 2019

Uuniomenat vähän uudella tavalla

Uuniomenat on yksi parhaista - tai ehkä paras - syysherkku, jonka tiedän. Tänä syksynä tuli mieleen tehdä tämä ihana herkku pikkaisen uudella tavalla, jolloin lopputulos oli vielä aavistuksen parempi kuin aiemmin.

Puolitin kahtia omenat, joista olin ensin poistanut siemenkodat omenaporalla. Asettelin omenanpuolikkaat halkaistu pinta alaspäin uunivuokaan. Täyttelin puolikkaiden keskikolot tavanomaisella täytteelläni, johon tulee rasvaa, kaurahiutaleita, (fariini)sokeria/siirappia, mantelirouhetta sekä kanelia mausteeksi.


Valmiina uuniin.

Lopuksi lorotin omenoiden pintaan hieman siirappia. Paistoin noin 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Halkaistuna uuniomenoista tulee erityisen täyteläisiä, kun omenanpuolikkaiden pohjat mehevöityvät vuoan pohjalle valuvassa makoisassa siirappisessa liemessä. Omenat myös kypsyvät näin nopeammin kuin kokonaisena kypsennetyt. 

Herkullisen ryppypintaisiksi kypsyneet omenat valmiina nautittaviksi.
Ei muuta kuin jäätelöpaketti esiin ja herkuttelemaan :)
Onko sinulla jotain niksejä uuniomenoiden tai muiden omenaherkkujen valmistamiseen?

2 kommenttia :

  1. Oi mitä herkkua! Tuolla tavalla en ole vielä kokeillutkaan valmistaa uuniomenoita. Kiitos ohjeesta ja mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Njam! Meillä pilkotaan omenat joskus neljäsosalohkoiksi tai jopa pienemmiksi palasiksi vuokaan. Päälle vesitilkka, siirappia ja kanelia, ja kaveriksi jäätelöä tai vaniljakastiketta. Pienet omenanpalaset melkein muhjuuntuvat siirappiliemeen ja sitä on mukava syödä lasten nukahtamisen jälkeen iltaherkkuna telkkaria katsoessa. Ja se perinteinen kaura-omenapaistos kuuluu myös joka syksyn jälkkärivalikoimaan. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!