sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Syyskuun kysely - lempivuodenaikasi?

Kiitoksia kaikille elokuiseen kyselyyn vastanneille! Kokkaajat näyttivät vieneen voiton (10 - 6) - vaikka tämän pitäisi oleman puutarhablogi ;) Toivottavasti puutarhaharrastajia löytyy kuitenkin niistä, jotka eivät tällä kertaa vastanneet. Täytyypi yrittää ottaa molempia huomioon!

Syyskuussa kysymys kuuluu, mikä on sinulle mieluisin vuodenaika; oletko kevätkeiju, kesän lapsi, syksyn ystävä vai talvi-ihminen?

Itse pidän ennen kaikkea siitä, että Suomessa on niin monta erilaista vuodenaikaa - ja lempivuodenaikojakin on useampia - keväällä herkkä ja lisääntyvä vihreys sekä lämpö, syksyllä sadonkorjuu ja kuulaat, raikkaat syysilmat, talvella valkeat hanget. Suosikkieni joukosta puuttuu kesä - onhan sekin mukavaa, mutta kesällä kaikki vihreys ja muu tuntuu jopa liian ylitsepursuavalta, ja on itikat ja muut riesat.  

Vaikka vuodenaikojen vaihtelu on kiva ja piristävä asia, niin olen monesti miettinyt, miten paljon hommaa se meille pohjoisen asukeille teettääkään - pitää olla sukset, luistimet, eri vuodenaikojen vaatteet ja kengät, aurinkorasvat, grillit, veneet sun muut vermeet - joita kaikkia sitten käytetään vain lyhyt aika vuodessa.

Ennen kun kerkiää kerätä edellisen kauden tavarat talteen, on pitänyt jo kaivaa seuraavat esille. Ja lapsille tunnetusti ne edelliset tamineet on yleensä jo käyneet pieniksi... Aikamoista hommaa, ja tuntuu melkoiselta tuhlailulta, kun kaikkea pitää olla niin monin erilaisin kappalein!

Mielenkiintoista nähdä, millaista kannatusta mikäkin vuodenaika saa - mikä on veikkauksesi suosituimmuudesta? Olisiko kesä, vaikea sanoa?

PÄIVITYS: Kyselyn tulos oli sellainen, että syksyihmiset veivät selkeästi voiton. Muut vuodenajat saivat keskenään tasaisen kannatuksen (syksy 11, kevät 8, kesä 8, talvi 9).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!