tiistai 3. syyskuuta 2013

Sipulisoppaa

Sipulit ovat tänä kesänä kasvaneet oikein tosihyvin, ja niinpä päästään nauttimaan moneen kertaan ihanan höyryävää sipulisoppaa - jota muuten meillä lapsetkin jostain kumman syystä himoitsevat.

Olen yrittänyt löytää täydellisen sipulikeiton salaisuutta siinä kuitenkaan täysin onnistumatta.
Sain sellaista kerran kauan aikaa sitten hiukan erikoisessa paikassa, sellaisessa lähinnä kuppilan tyyppisessä jossain Sipoon perukoilla.

On yritetty valmistaa oikeaoppiset uunissa paahdetuista luista keitetyt lihaliemet ja muut, mutta silti lopputulos ei ole ollut normia erityisempää.

Vaan nyt tuli kyllä lähes vahingossa aika onnistunutta, eikä salaisuutena ollut kai muu kuin se, että hauduttelin sipulisilppua rasvassa (kylmäpuristettua rypsiöljyä ja voita, olisiko tässä se taika?) harvinaisen pitkään ennen liemen lisäämistä, niin että sipulit jo melkein tarttuivat padan pohjaan. Pieni määrä paprikajauhetta antoi mukavaa väriä, kuten myös soijakastike. Ja valkoviiniä täytyy tietysti lorauttaa mukaan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!