perjantai 22. heinäkuuta 2022

Nyt alkaa löytyä oikeaa hokkaidokurpitsan näköä!

Tällainen oli tilanne kesäkuun lopulla...
Vähän kummastelin, kun aiemmin kesäkuun lopulla jakamassani kuvassa tämän kesän kokeiluni hokkaidokurpitsa ei oikein muistuttanut ulkonäöltään lainkaan sitä mitä pitäisi.

Kurpitsanalku oli kirkkaankeltainen, kauniin sileäpintainen pallero, ei lainkaan ryppypintainen, tumman oranssinpunainen kuten hokkaidokurpitsan pitäisi olla.

Ja tällä hetkellä...
Asia on kuitenkin korjaantunut nyt palleron kasvettua. Sen muoto on muuttunut pyöreästä "sipulimaisemmaksi", näin kuvailisin hokkaidokurpitsan muotoa. Myös pinta on saanut oikeanlaisen ulkonäön. Väri on muuttunut kirkkaankeltaisesta tumman oranssiksi ja pintaan on ilmaantunut asiaan kuuluvaa vaaleaa raidoitusta.

Pieneksi tämä näyttää kuitenkin jäävän, sillä koon kasvu vaikuttaisi nyt pysähtyneen. Hokkaidokurpitsanhan pitäisi olla sellainen minivesimelonin kokoinen, mutta tämä on enemmänkin miehen nyrkin mitoissa. Tämä ensimmäinen kokeiluni näyttäisi siis tuottavan ainakin yhden mini-hokkaidokurpitsan 🙂

Sitä tässä vielä ihmettelen, että mistä kummasta tiedän, milloin tuo olisi sopivan kypsä poimittavaksi? Ainakin tällä hetkellä tuntuu, että mielelläni annan tuon vielä jonkin aikaa kypsytellä itseään.

Myös lisää kurpitsanalkuja on kehitteillä, saa nähdä ehtivätkö ne miten valmistua?

Hauskoja ja mielenkiintoisia ovat aina tällaiset uudet kokeilut!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!