lauantai 6. toukokuuta 2017

Toisenlainen Tallinna

Kirjoitin aiemmin parikin postausta suosikkikohteistani Tallinnassa; ehkä pikkuisen boheemeja ja kansanomaisia paikkoja; toreja, torneja, ravintoloita, pari viihtyisää hotellia ja muuta mielenkiintoista.

Nyt en malta millään olla jatkamatta tätä sarjaa vielä muutamalla kännykässäni pyörivällä kuvalla, jotka edustavat vähän toisenlaista Tallinnaa, ei-ihan-niin-minun makuuni :) Vähän bling-blingiä ja muuta ylellisyyttä.

Jotain sellaista, mihin en ole aiemmin törmännyt, ja mitä ehkä juuri ja juuri voi kuvitella olevan olemassa.

Tämä multasormi sai nimittäin tilaisuuden päästä tutustumiskäynnille vähän parempien ihmisten hotelliin.

Sieltä löytyi mm. hulppea 150 neliön sviitti, joka jatkui ja jatkui yhä uusiin huoneisiin designhuonekaluineen. Perimmäisestä olohuoneesta avautui jättimäinen panoraamanäkymä kaupunkiin, ja tietysti asiaan kuului oma pikku spa ja muutama muu kylpyhuone.

Olohuoneen panoraamaikkunasta voi ihmetellä kaupungin koko liikekeskusta.
Uskaltaisikohan noilla sohvilla istua?
Makuuhuoneesta avautuvalla pikku kylppärillä oli kokoa
ainakin saman verran kuin meidän olohuoneellamme.
Houkuttelevaa?
Hotellin ravintolassa taas oli tuollainen erikoinen lihanmureutuskaappi, missä maapallon toiselta puolelta lennätettyjä, huolella valittuja sisäfileitä ja muita lihakimpaleita roikotetaan muutaman viikon ajan asiakkaiden silmien edessä juuri sopivan herkullisiksi nauttia. Mulle tuosta valosta tuli erehdyttävästi mieleen taimilamppuni.

Pikkuisen vieras maailma, totesin kyllä viihtyväni huomattavasti paremmin ihan omassa kodissa - kateellisen panettelua, saattaisi joku tuumata ;)

Tähän juttuun sopinee vielä jollain tavoin yksi kohde, mikä taas on enemmän minun makuuni, ja missä ihan tykkään käydä. Se on Solaris -niminen kauppakeskus, joka sijaitsee Estonia-teatterin tuntumassa.

Solariksesta löytyy useampi asia, joihin olen tykästynyt. Alakerrassa on mahtavan hyvä ruokakauppa, josta tarttuu aina mukaan jotain mielenkiintoista. On mielestäni valikoimaltaan vielä parempi kuin Viru-keskuksen alakerrassa oleva varsin kookas ruokakauppa.

Lisäksi alakerrassa olevassa Gustav-nimisessä kahvilassa on kiva käydä herkuttelemassa, erityisesti näin keliaakikon näkökulmasta. Siellä on nimittäin yksi Tallinnan parhaista gluteenittomien leivonnaisten valikoimista.

Solariksen katolla taas on jonkinlainen puutarhalla varustettu, kesäisin auki oleva näköalatasanne. Siellä en ole kuitenkaan vielä päässyt käymään, joten kesää odotellessa :)

Mitäs olet mieltä tästä bling-blingistä?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!