sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Lippu liehumaan - ja hyvää äitienpäivää :)

Meillä ei voi sanoa liputuspäivänä, että lippu salkoon, koska se salko puuttuu.

Mutta silti tekee mieli vähän lippua liehutella. Niinpä olen käyttänyt tällaista pikkulippua, jonka voi laittaa aina sopivaan paikkaan. Tämä on ollut mm. lasten ylppärijuhlissa ovenpielessämme tuomassa omalta osaltaan arvokasta juhlatunnelmaa.

Nyt tänä maamme juhlavuonna ajattelin liehutella tätä kaikkina liputuspäivinä. Suomenlippu kun on mielestäni yksinkertaisuudessaan oikein kaunis, ja juhlava.

Nyt äitienpäiväksi uskalsin viimein tehdä tällaisen pienen kukkaistutuksen kaivonrenkaaseen, jospa pahimmat pakkasyöt olisivat nyt takana.

Kukkien lisäksi tuohon sopii mielestäni oikein hyvin tuo pikkulippu. Nyt toukokuussa saakin liputtaa melkein yhtä soittoa, tässä kuussa kun piti alunperin olla kokonaista viisi liputuspäivää, ja sitten tuli vielä ylimääräinen suruliputuspäivä eiliselle.

Tiedätkös muuten, millainen oikeaoppisen Suomenlipun pitää olla? Tämä on jäänyt vahvasti mieleeni joskus nuorena yhdestä varmaankin partiolaulusta. Se menee näin: 5-3-10 on pituus lipussa, 5-3-10 on pituus lipussa, 4-3-4, 4-3-4, suomenlipun leveys on silloin oikea. Jotta tästä oikeat mittasuhteet :)

Kun nyt satun tämän tietämäään, niin huomaan kiinnittäväni automaattisesti huomiota siihen, että nuo suhteet olisivat kaikenlaisissa pikkulipuissakin edes suunnilleen kohdillaan. Minua häiritsee, kun tarjolla on ties minkälaista jossain kaukoidässä valmistettua lippua, missä voi olla vaikkapa ihan kapea risti aikalailla keskellä lippua. Ei näin!

En oikein tiedä, mistä tämä lippu on aikanaan meille tullut, mutta tässä ainakin on suhteet kohdillaan :)

Ihanaa, aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille, aivan erityisesti omalleni <3


4 kommenttia :

 1. Lorut ja laulut jäävätkin mieleen, usein pysyvästi. On totta, että lippu pitää olla lipun näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, ne ovatkin kyllä aika hyvä opettelun ja opettamisen väline :)

   Poista
 2. Lippu kunniaan ja pitäähän sen lipulta myös näyttää!
  Ihanaa äitienpäivän sununtaita!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!