sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Miten käy taimilta postimatka?

Oletko koskaan tilannut taimia postimyynnistä? Minä en, paitsi nyt ensimmäistä kertaa. Mutta monasti olen kyllä miettinyt sitä, mitenkähän taimet mahtavat postin kyydissä oikein matkata, miten ne on oikein istutettu ja pakattu?

Mitäs sieltä laatikosta löytyykään...?
Nytpä sekin selvisi! Aika hienot "mittatilauspakkaukset" noilla olikin. Mullalle oli tuollaiset omat osastot, joissa se oli pysynyt varsin hyvin paikoillaan.

Pakkausten ympäristöystävällisyys kyllä vähän arvelutti. Mutta jos nyt näin kerran 50 vuodessa tilaa, niin ehkä tämä sallitaan ;) Toivottavasti ne olisivat edes valmistettuja kierrätysmuovista, tai jotain sinnepäin.

Sitä jäin miettimään, että onkohan tuohon pakkausten aika mukavannäköiseen vihreään väriin joku syy. Onkohan siitä taimille jotain hyötyä, vai onko ihan muuten vain?

Vasemmalla verenpisarat, oikealla minikiivi.
Tilasin mielenkiintoisen kääpiökiivin taimen - hiukan kuitenkin epäillen, tuleeko siitä koskaan mitään, saa nähdä - ja sitten innostuin hankkimaan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi aika upean näköistä sinivalkoista verenpisaraa.

Taimet saapuivat perille varsin hyväkuntoisen näköisinä, toivottavasti ne lähtevät tuosta hyvään kasvuun!

Tämä pienten verenpisarantainten pakkaus oli jotenkin erityisen söpö :)
ja aika kätevä. Jokaisella taimella oli oma pieni lokeronsa.

3 kommenttia :

  1. Olen joskus aikoja sitten tilannut ja hyvin oli pakatut, Nyt tekisi mieleni tilata viiniköynnös. Minulla oli yksi mutta se paleltui kun en kylliksi suojannut.

    VastaaPoista
  2. Hyvin on pakattu ja taimet näyttää tosi tomerille ja hyvinvoiville.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!