maanantai 2. maaliskuuta 2015

Oho, maaliskuu :o

Kävipäs hassusti, yhtäkkiä tajusin, että uusi kuukausi on päässyt alkamaan aivan varkain. Olen yleensä huomioinut kuun vaihtumisen jotenkin täällä blogissa, mutta nyt tuo pääsi tapahtumaan aivan huomaamatta.

Johtui varmaan viikonlopusta - ja hiihtolomasta - ja ties mistä. Mutta ennen muuta varmaan siitä, että luonnon kirjat tuntuvat nyt olevan aikalailla sekaisin. Sitä toivoisi, että talvi jatkuisi tavalliseen tapaan vielä hetkisen, ihan vielä ei olisi kevään aika. Mutta eipä näytä kovin lupaavalta, vähäiset lumet hupenevat silmissä. Se pistää oman sisäisen kalenterinkin enemmän ja vähemmän sekaisin.

Varhaiset kylvöt jatkuvat joka tapauksessa, nyt on aika kylvää ihanat haju- eli tuoksuherneet.


Olen kokenut ne alkuvaiheessaan vähän haastaviksi kasvatettaviksi, tuppaavat olemaan huonoja itämään. Teenkin nyt vähän erilaisia liotus- ja muita kokeiluja, jos niistä olisi apua. Kerron näistä myöhemmin tarkemmin, jos kokeilut tuntuvat tuottavan tulosta.

Hyvää maaliskuuta ja uuden viikon alkua!

ps. kääk, juuri kun sain tämän julkaistua, radiossa uutisoitiin, että ensimmäiset varhaisperunat on kylvetty Varsinais-Suomessa jo viime viikolla, siis helmikuun puolella, aiemmin kuin koskaan!! Onnea ja menestystä vaan niille potuille! 

7 kommenttia :

 1. No jokos se olis hajuherneiden aika ;-D On vissiin ruvettava hommiin! Sama huomio mulla viime keväältä itäminen oli niinjanäin, mutta kun tarpeeksi laittaa on niitä sitten kesällä tuolla puutarhassa :-D
  Kerro ihmeessä onnistuuko nyt paremmin, tuun perässä ;-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se alkanee pikkuhiljaa noidenkin aika olla, ovat sen verran hidaskasvuisia. Ja kun haluaisi päästä nauttimaan niiden kukkaloistosta mahdollisimman aikaisin. Katsoin, että jonain vuonna olin kylvänyt ne 10.3. Sama kokemus minullakin, kannattaa kylvää reilunpuoleisesti.

   Poista
 2. Kiva jos kerrot, minulla jostain syystä hajuherneiden kasvatus ei oikein onnistu! Miksiköhän niitä ei muuten saa sanoa enää hajuherneiksi? Poikani oli sitä mieltä, että niille tulee paha mieli niin rumasta nimestä :)
  Kiitos todella inspiroivasta blogista ja ihanaa kevään odottelua! t: Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma tosimukavasta palautteestasi, kiva kuulla että olet tykännyt blogistani :) Ja joo, mielelläni toki kerron, kunhan tämän yhden kokeilun vielä teen. Muutama kikkakolmonen on noiden kasvattamiseen vuosien saatossa kertynyt. Hyvä kysymys tuo nimiasia. Sitä on niin tottunut siihen, että ovat hajuherneitä, ettei tuota toista nimeä osaa ainakaan ihan pelkästään käyttää.

   Poista
 3. Hajuherneet ovat ihanan tuoksuisia ja hyvä lisä kesäkukkien sekaan.

  VastaaPoista
 4. Ei vielä myöhästy mistään kylvöjen suhteen:)

  VastaaPoista
 5. Kyllä Maarit, ja tuoksun lisäksi ovat vielä mahtavan reheväkasvuisia, näyttävän näköisiä - ja toimivat upeina leikkokukkinakin!
  Näin on maatuska, hyvin ehtii vielä. Se on vain kun on tällainen "hätähousu" ja yrittää kaikin keinoin pidentää meidän vähän turhan lyhyen tuntuista kesäämme ;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!