maanantai 19. toukokuuta 2014

Oletko löytänyt korvasieniä?

Metsästä ei löydy tähän aikaan juurikaan syötävää, paitsi ehkä korvasieniä. Käytiin tyttären kanssa lähimetsässä kurkkaamassa, näkyisikö niitä.

Itseäni korvasienet eivät myrkkynsä vuoksi oikein houkuta - sitä jää kuulemma sieniin jonkin verran kaksinkertaisesta keittämisestä huolimatta, mutta tyttären teki niitä mieli.

Toistaiseksi karikkeesta oli nostanut päänsä vain pari pienehköä syvänruskeaa ryppyistä möhkälettä, jätimme ne vielä kasvamaan.

Aiemmin kerrottiin, että kevään kuivuus esti korvasienten nousemisen. Sittemmin vettä tuli varmasti riittämiin, mutta viileä sää hidasti sienten nousemista. Nyt saapuneen lämpöaallon myötä niitä luulisi nousevan vielä lisää.

Meillä on tiedossa tässä lähellä tuo yksi paikka, johon joka vuosi nousee aina pikkuisen sieniä. Etsinnöistä huolimatta vastaan ei ole tullut muita esiintymiä, korvasieniä on kyllä myös niin tosivaikea huomata.

Tytär kysyi, voisiko korvasienistä tehdä risottoa? Miksei, nehän voisivat sopia siihen oikeinkin hyvin. Ja jos vaikka kevään kunniaksi lisäksi vähän parsaa, njam!

3 kommenttia :

 1. Nokkosta, vuohenputkea, maitohorsmaa.
  Näitä olen käyttänyt ennen korvasieniä....

  VastaaPoista
 2. Ei ole näkynyt korvasieniä, liian vähän satanut, kaikki paikat ihan kuivina. Joka kevät sentään ainakin yksi kastike saatu, mutta nyt ei.

  VastaaPoista
 3. Neili, nokkoset on tosiaan ihania, niitä on kerätty täälläkin, laitoinkin niistä juuri tuoreen postauksen.

  Kaija, ehkä niitä sateiden myötä vielä nousee, koko toukokuuhan on hyvää korvasieniaikaa. Ellei sitten kuivuus ole kokonaan uuvuttanut rihmastoja, tuo sienten esiintyminenhän taitaa vieläkin olla aikamoinen mysteeri, mikä kaikki niihin vaikuttaa.
  Minäkin löysin juuri vielä yhden yllätyssienen mökiltämme. Katselin, että siinä on niin korvasienen näköistä metsää, mutta ei niitä ole löytynyt. Ja siinä samassa melkein siinä pihassa aivan jalkojeni juuressa oli YKSI korvasieni, kuin olisi ilmestynyt siihen tilauksesta. Muita ei löytynyt, hassua.
  Toivottavasti niitä sinullekin vielä ilmaantuu.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!