perjantai 16. toukokuuta 2014

Oletko kokeillut kiinankaalin kasvatusta?

Kaupasta tarttui - taas - mukaan uusi siemenpussi: kiinankaalia.

Kiinankaalista tulee ensimmäisenä mieleen kouluaikojen ällö kiinankaali-etikkakurpitsasalaatti. Mutta, ajat ovat muuttuneet, kiinankaalista voisi saada ainakin ihanaa wokkia ja muuta eksoottisempaa.

Pitäisikö sitäkin siis koettaa kasvattaa? Itse asiassa, olenkin yrittänyt joskus kauan aikaa sitten, jolloin havaitsin kiinankaalin niin suureksi herkuksi kaikenmaailman ötököille, ettei kasvattamisesta tullut mitään.

Vaan nyt minulla on uusi suunnitelma. Olen onnistunut kasvattamaan kasvihuoneessa tuholaisille herkkiä ristikukkaiskasveja, kuten rucolaa. Ainakaan toistaiseksi kirpat, etanat ja muut näiden tuholaiset eivät ole löytäneet tietään sinne.

Niinpä aion nyt kokeilla muutaman kiinankaalin kasvattamista kasvihuoneessa, odotan jo innolla tuloksia!

Kiinankaalihan on lyhyen päivän kasvi, eli sen parhaat kasvatusajat ovat nyt alkukesästä tai sitten loppukesällä, ei keskikesällä.

Tässä kohtaa myös pieni "tunnustus". Vaikka muutoin viljelemme luomumenetelmin, niin siementen kohdalla tingin tästä periaatteesta, en jaksa metsästää luomusiemeniä, joiden saatavuus ainakin lähikaupoissamme on heikko. Myös luomujen lajikevalikoima on aika rajoitettu.

Siemenestähän kaikki lähtee, ja varmaan tässä kohtaa olisi syytä olla tiukkapipoisempi, mutta joskus täytyy myös osata löysätä joistain periaatteista. Tuskin tästä kuitenkaan kovin isoa vahinkoa seuraa, semminkin kun viljelemme vain omaksi iloksemme, emme myyntiin.

Vieläpä kerkisin laittamaan tämän yhden "asiapostauksen" ennen 20 000 katselukerran rajaa ja siihen liittyvää arvontaviestiä. Seuraavaksi sitten sen merkeissä... 

Oikein hyvää, lämmintä viikonvaihdetta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!