keskiviikko 2. elokuuta 2023

Terassi suitsait puhtaaksi koivunsiemenistä!

Meille "sataa" tänä vuonna aivan järjettömästi koivunsiemeniä.

Olen kyllästynyt harjaamaan niitä useita kertoja päivässä pois terasseilta ja parvekkeelta, jotteivät kulkeudu sisään. Harjalla ei myöskään tahdo saada niitä pois kaikista kolosista ja väleistä.

Mietin, että lehtipuhallin voisi olla tarkoitukseen hyvä, mutta sellaista en tällä hetkellä omista. Enkä viitsisi turhaan hankkia, käyttö varmaan jäisi aika pieneksi.

Lopulta keksin ratkaisun: fööni 😊 Föönillä puhaltelemalla siemenet lähtevät suitsait kaikista kuivana olevista paikoista. 

Vedellä suihkuttelu olisi yksi mahdollisuus, mutta ei viitsisi kastella katoksen alla kuivana olevia paikkoja. Enkä esim. parvekkeelle saisikaan viritettyä vesiletkua. Toki imurointikin olisi mahdollista, muttei viitsisi täyttää imuria siemenillä. Ja föönillä suhauttaa huomattavasti nopeammin kuin imurilla. 

Sadeveden kastelemat paikat voi sitten suihkutella vesiletkulla.

Tilanne ennen.

Muutaman sekunnin föönaus...

Jess!
Ei muuta kuin kaikki föönailemaan, on taas vähän ohjelmaa naapureille 😀

#Koivunsiemen #siivous #puhallus #terassi #parveke #niksi #vinkki #fööni #idea
#siivoaminen #puhdistus
#koivunsiemenet
#puhdistaminen #puhdas
#hiustenkuivain

4 kommenttia :

 1. Meillä sataa männynsiemeniä. Nekin ovat ihan riesa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ei ole varmaan männyn siemenet yhtään parempi 🙁 Mikähän noilla puilla oikein on, kun ovat ryhtyneet tällaiseen poskettomaan siementuotantoon? Jotenkin hyvä vuosi niiden kannalta vissiin.

   Poista
 2. Hätä keinot keksii :D Täälläkin on koivunsiementä maa ihan keltaisenaan mutta vähän isommat alat föönillä puhallella, joten tyydytään harjaan. Vai saisikohan isännän lahjottua puhaltelemaan kompuralla paineilmaa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Juu isoimmilla aloilla föönaus näyttäisi entistäkin koomisemmalta ja voisi kyllä olla aika epätoivoista 🙁 Kompura voisi olla yksi vaihtoehto, sitä itsekin vähän mietin.
   Itse juuri föönasin niin etu- kuin takapihan, oli ainakin viides kerta lyhyen ajan sisällä 😊

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!