tiistai 29. elokuuta 2023

Hortensioiden lumoissa

Hortensioista tuntuu tänä kesänä olleen enemmänkin juttuja, olisiko jonkinlainen trendikasvi? Tai sitten olen vain sattunut kiinnittämään erityistä huomiota näihin juttuihin 😊

Oma hortensiani näyttää olevan tällaista
hieman vihertäväkukkaista lajiketta.
Minäkin olen nyt onnellinen hortensianomistaja, en ole koskaan aiemmin ollut. Paitsi joskus joku ruukkuhortensia kuistilla. Enkä olisi varmaan tullut itse hankkineeksi, mutta täällä uudessa rivaripihassa oli valmiina hortensia, yhtenä harvoista kasveista mitä pihalla alunperin kasvoi.

Hortensia sijaitsi vähän hankalasti keskellä pihaa, joten siirsin sen pihan reunaan, mikä vaikuttaakin olevan sille oikein hyvä paikka. Hortensia on vielä varsin pienikokoinen, mutta eiköhän tuo tuosta ajan oloon kasva kokoa.

Vielä on hortensiani kovin pieni.
Tämän lajikkeesta minulla ei ole aavistustakaan. En oikein tiedä sitäkään, mitä kaikkia hortensialajikkeita ylipäänsä on olemassa.Sen lisäksi, että olen sattunut huomaamaan juttuja hortensioista, olen myös huomannut kiinnittäväni erityistä huomiota erilaisiin kotiympäristössä kasvaviin  hortensioihin.

Tavallisimman koiralenkkini varrella on kaunis, korkea hortensiarivistö. Hohtavan valkoiset kukat aukesivat hiljattain, ne ovat kuin upeaa pitsiä. 

Oli kova houkutus napata yksi oksa koristeeksi maljakkoon, mutta maltoin kuitenkin mieleni 😊

Mitä tarkemmin hortensiankukkia tutkii, 
sitä lumoavammilta ne tuntuvat.

Talojen pihoissa näkyy myös vaaleanpunaisia hortensioita, nekin ovat oikein viehättävän näköisiä.

Onneksi kaikkea ei tarvitse myöskään hankkia itselle, vaan voi tyytyä ihastelemaan muiden kasveja.

#hortensia #kukka #kukkiva #valkoinen #hortensiankukka

6 kommenttia :

 1. Hortessoostaki on nykyysin nii montaa sorttia, etton vaikia lajiketta eres arvata. Hianoja non, olivat sitte minkä nimisiä hyvänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Navettapiika! Eipä tuolla lajiketiedolla lopulta ole niin merkitystä.

   Poista
 2. Syyshortensiat ovat ihania kasveja. Näin loppukesästä ne kruunaavat puutarhan kauniilla kukinnoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin näyttävät olevan, mukava uusi tuttavuus. Minulle oli ihan uutta, että niissä on tällaisia syyslajikkeita 😊

   Poista
 3. Nätti on hortensiasi, varmaan joku syyshortensia...? Aika moni näyttää olevan kukinnan alussa joko puhtaan valkoinen tai sitten enemmän tai vähemmän limenvihreään taittava. Kukinnan edetessä väri muuttuu joko valkoiseksi tai sitten vaaleanpunaisen eri sävyihin, jos ei halla ehdi ensin ruskettaa kukkia. Laitahan sitten kuvia, kun hortensiasi alkaa vaihtaa väriään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, myös lajitiedosta. Odotellaan mielenkiinnolla, millaiseksi tuo muuttuu... 😊 Noita vaaleanpunertavia olenkin muilla nähnyt.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!