perjantai 24. kesäkuuta 2022

Hääkoristelut syntyivät - juuri ja juuri!

Se on juhannusaatto ja tyttären hääpäivä! On siis selvillä, miten kävikään tämän äidin hääkukkakasvatuksen kanssa 🙂

Hyvin ja huonosti, voisi sanoa. Onneksi ei hyvin huonosti. Ei aivan täydellinen suoritus, mutta riittävän hyvä. Ihan valtaosa maaliskuussa kylvämistäni lähes tuhannesta kesäkukan taimesta ei harmi kyllä ehtinyt kukkaan kylmän alkukesän vuoksi. Mutta toisaalta, tiedän että parhaani tein, yhtään tämän parempaan en olisi venynyt.

Kukkia oli kuitenkin onneksi juuri ja juuri riittävästi, kun otin lisäksi mukaan lähes kaiken, mitä pienestä perennapenkistä irtosi. Ei tarvinnut käydä kukkakaupan kautta 🙂

Tyttären tärkein toive oli että värikästä!
Hyvä että sanoi sen, niin tiesin mitä tehdä 🙂

Keräsin kukat eilisiltana ja asettelin ne valmiiksi pieniin maljakoihin. Maljakot vein yöksi viileään kellariin.

Siemenestä kasvattamistani kesäkukista kukkaan ehti lähinnä joitain ruiskaunokkeja, muutamia kehäkukkia sekä jokunen herttaikikukka ja kirjokakkara. 

Perennapenkistä sain vihreän eli kuunliljan ja kurjenmiekan lehtien lisäksi vuorikaunokin ja kurjenmiekan kukkia sekä hauskan näköisiä vuohenjuuren ylikukkineita kukkaperiä. Tämä oli tyttären hyvä idea ottaa myös näitä mukaan!

Koko homman pelastus olivat tavalliset ja jaloakileijat, joita oli isohko määrä juuri sopivasti kukinnan alussa. Niitä tuli lähes joka maljakkoon.

Minna vinkkasi kommentissaan aiempaan postaukseeni, että myös nuput ovat kauniita - näin on - hyödynsin siis myös niitä 🙂

Lisäksi keräsin vähän luonnonkukkia, puna-ailakkia sekä poimulehden ja vuohenputken kukintoja. Vuohenputki osoittautui monella tapaa paremmaksi kuin koiranputki, jota laitoin ensimmäisiin maljakoihin. Näin sain juuri ja juuri loihdittua riittävät reilun 20 maljakollista kukkia.

Unikot näyttävät harmillisesti siltä, että ne aikovat aukaista ensimmäiset kukkansa tänään, siis päivän verran myöhässä! Tästä eteenpäin saanemmekin sitten nauttia aivan ennätyksellisestä kukkaloistosta.

Tämä on ollut mukavan haastava ja jännittävä, innostava ja kaikin tavoin aivan ihana projekti, joka on myös tuonut aivan uutta virtaa ja intoa puutarhahommiin. 

On ollut kivaa, kun kukkien hoitaminen on muistuttanut aina mukavalla tavalla lähestyvästä ihanasta juhlasta.

Olen aiemmin kasvattanut koristelukukat vanhimman tyttären häihin. Silloin hääjuhla oli kuitenkin vasta heinäkuun lopulla, joten homma oli huomattavasti helpompi ja onnistuminen varmempaa kuin tällä kertaa.

Mainio juttu, että nämä juhlat olivat näin päin, ensinnä helpompi "harjoitteluprojekti" ja sitten tämä haastavampi. Aiemmista kokemuksista oli nyt paljon hyötyä!

Nyt jo melkein surettaa, että tämä ihana projekti oli tältä erää tässä, mitähän sitä seuraavaksi keksisi? No, kasvimaa on kyllä muilta osin aivan retuperällä, puolet sipuleista istuttamatta jne... 🙂Lähiaikoina tänne on myös tiedossa vähän arvontaa sun muuta!

Mutta nyt saa vetää juhlamekon ylle, sillä tänään iloitaan, riemuitaan ja nautitaan 🙂

Ihanaa, aurinkoista juhannusta sinulle!

10 kommenttia :

 1. Sait kuitenkin todella hyvin kukkia kasaan, vaikka esikasvatukset eivät kaikki vielä kukkineetkaan. Ja tosiaan, kevätvuohenjuuren kuihtuneet kukat sopivat hienosti sekaan. Iloisia ja värikkäitä asetelmia tuli. Ehkä seuraava projektisi onkin ristiäiskukkien kasvattaminen? Tai jos ei pikkuväkeä ilmesty kesäaikaan, niin voihan sitä juhlistaa synttäreitä tai kehitellä jonkun muun kesäjuhlan, joihin kasvattaa kukkaset. Iloista juhannusta ja hyviä hääjuhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, se olisi tosiaan ihana ajatus, jos pikkuisia jossain vaiheessa ilmaantuisi 🙂Ja on tuossa vielä kolmas tytär "jonossa", joten voi olla, että joskus vielä ilmaantuu uusi hääkukkaprojektikin!
   Ihanaa juhannuspäivää sinulle!
   Ps. kyllä muuten hämmästyttävän hitaasti tapahtuu kukkien aukeaminen silloin kun sitä isosti odottaa. Kävin huviksi äsken katsomassa, josko tämän päivän helle olisi jo saanut uusia kukkia aukeamaan. Mutta ei vieläkään, vielä vain antavat odottaa itseään 🙂

   Poista
 2. Sait kuin saitkin kasvatettua kukat! Onnea äidillekin, ja hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos ihan hyvin tuo lopulta meni, vaikkei ihan suunnitelmien mukaan. Näinhän se on näissä puutarhahommissa, ollaan niin luonnon ja säiden armoilla, että lopputuloksesta ei voi koskaan olla varma.
   Nyt kun vielä keksisi jotain mukavaa käyttöä noille lopuille kukkaan puhkeaville, toivottavasti jotain sopivaa ilmaantuu. Onhan ne ainakin silmän ja pörriäisten ilona 🙂
   Hyvää juhannuspäivää!

   Poista
 3. Minusta onnistuit hienosti. Tyttären toive värikkäistä asetelmista toteutui. Onnittelut koko hääväelle sekä hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Ihanan värikkäitä tuli. Mukana on myös suloista puna-ailakkia :)
  Kyllä piti sinua jännityksessä loppuun saakka. Hyvää juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska, jännittävää tosiaankin oli, mutta yhtä aikaa tosi mukavaa 🙂 Kiitos samoin, hyvää juhannuspäivää!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!