lauantai 15. kesäkuuta 2019

Kukkia kerrakseen!

Ken on blogiani lukenut, tietänee, etten ole juurikaan kukkaihminen, vaan enemmänkin hyötykasvit ovat minun juttuni.

Tänä kesänä asiat on kuitenkin hieman toisin. Lupauduin nimittäin, että yritän kasvattaa koristelukukkaset tyttäreni häihin, joita juhlitaan heinäkuussa. Saas nähdä, miten tässä projektissa käy, toivotaan parasta!

Nyt on vihdoista viimein istutettuna noin 400 kesäkukantainta ja vielä varmuudeksi suoraan maahan kylvettyjä siemeniä näiden lisäksi. Kukkia on kasvamassa kasvimaan reunassa yhteensä noin 15 neliön alueella. Jospa näistä ainakin joidenkin kohdalla sattuisi ajoitus oikein.

Kylvin siemenet Virosta hankkimastani kesäkukkaseoksesta, jossa pitäisi oleman yhteensä 16 eri kukan siemeniä. Ainakin kehäkukkia ja ruiskaunokkeja näyttää olevan runsaanpuoleisesti. Läheskään kaikki lajit eivät ole minulle entuudestaan mitenkään tuttuja.

Erityisesti odotan noista kesäruusuleinikkejä (Adonis aestivalis) sekä tiibetinkoirankieltä (Cynoglossum amabile), jotka ovat molemmat minulle ennestään aivan tuntemattomia.


Esikasvatin taimet pulkassa, joita hyödynnän muutoinkin runsaasti puutarhahommissa :) Eivät ole näin tyhjän panttina kesälläkään. 


Tuosta sadan gramman siemenpussista muutoin kului tähän projektiin huomattavasti alle puolet, joten kukankasvatusta lienee tiedossa jatkossakin!

Tästä pääset lukemaan, miten kukkaprojekti eteni.

6 kommenttia :

 1. Mieletön uusiokäyttö pulkalle ja vielä helppo kuljettaa mukana.
  Pidän peukkuja, että ajoitus onnistuu häitä ajatellen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo toivotaan parasta! Voin sitten raportoida, miten käy.
   Ja joo, pulkassa on tosiaan se näppärä ominaisuus, että sitä vetelee kevyesti perässään pitkin ruohikkoa tai peltoa :) Paitsi että tästä yksilöstä näyttää naru kadonneen...
   Idätän pulkassa myös keväällä istutettavat perunat, olen tainnut siitä joskus kirjoittaakin. Potut on sopivan ohuena kerroksena, ja sama juttu, kätevä kuljettaa!

   Poista
 2. Onpa mainio idea tuo pulkka! =)
  Nyt vain kukkaloistoa edessä! <3
  Ihania kesän hetkiä sinne!

  VastaaPoista
 3. Oi, siellä on myöhemmin kesällä oikein komea kukkapelto tulossa! Eiköhän noista ehdi monikin kukkaan ennen häitä, varsinkin jos ovat loppukuusta. Olet varmasti jo tietoinen tästä, mutta kannattaa kokeilla hyvissä ajoin ennen häitä tuntemattomien kukkien leikkokestävyys, ettei edellisenä päivänä vaivalla tehdyissä asetelmissa ole hääpäivänä nuukahtaneita kukkia. Itselläni meni kerran suunnitelmat uusiksi, kun muutamat kukista retkottivat yön jälkeen. Ei onneksi ollut niin tärkeä ja valokuvattu tapahtuma kuin häät. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna vinkistä! Vähän testailinkin jo viime kesänä muutamien kukkien kestoa, kun oli tiedossa tämä projekti. Pioniunikoista muun muassa huomasin, että ne avatuvat lämpimässä niin nopsasti, että kannattaa kerätä jopa vähän nuppuisina.
   Suunnitelma on, että kukat kerätään edellisenä iltana, ja säilytetään yö viileässä.
   Tyttäreni ei myöskään onneksi ole niin "nökönuuka", ei kuulemma ole lainkaan tarkkaa, mitä ja millaisia kukkia, kunhan olisi kotimaisia luomu-sellaisia :) Joten ehkä tässä on onnistumisen mahdollisuudet, häät on tosiaan kuun puolivälin jälkeen.
   Ja sitä itsekin mietin, että jos ei ajoitus sattuisi onnistumaan, niin sittenpä on meillä ainakin kukkia kerrakseen :)

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!