lauantai 27. kesäkuuta 2020

Näppärä pieni harjateräsidea!


Olen kertonut, kuinka olen tykästynyt harjateräksen ja betoniraudoitusverkon käyttöön puutarhassani monella eri tavalla - koristeena, köynnöstukena, aitoina...

Muutama viikko sitten Lepaalla käydessäni löytyi jälleen uudenlainen idea, miten kahdesta lyhyehköstä harjateräksenpätkästä saa helposti yksinkertaisen tuen tai pidikkeen.

Kahden samanpituisen pätkän toinen pää taivutetaan muutaman sentin matkalta noin 45 asteen kulmaan, minkä jälkeen pätkät kiinnitetään toisiinsa. Lepaalla nämä pätkät oli hienosti hitsattu kiinni toisiinsa. Koska minulla ei ole hitsivehkeitä, niin pätkät voi mainiosti sitoa yhteen myös muutamalla riittävän vahvalla rautalanganpätkällä.

Tähän tarkoitukseen sopinee parhaiten kaikkein ohuin harjateräs. Siitä tulee kuitenkin huomattavasti tukevampi, kun tulee kaksi pätkää vierekkäin.

Valmiin tuen varaan voi asetella mitä ikinä mieleen tulee, mitähän kaikkea käyttöä näille keksisikään? :) Ainakin marjapensaiden tukirenkaiden tukena nämä voisivat toimia mainiosti!

2 kommenttia :

  1. Onpas kiva idea tuollainen tukiverkosto kasveille ja vielä ei hassumman näköinen. Meilläkin jäi jostain remontista vähän tuollaista harjaterästä, niin olen pohtinut voisiko sitä hyödyntää jotenkin muutenkin vai pitäiskö heittää vaan kierrätykseen. Olenkin juuri taiteillut jostain kepeistä sellaisia tukia kasveille, mutta pitää ehdottomasti koittaa tätä. Kiitos hyvästä vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Leena, että satuit löytämään tämän. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan harjaterästä puutarhassa, on tosiaan kestävää ja vain mielikuvitus on rajana sen käytössä :) Onneksi et ehtinyt heittämään aarteita pois!

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!