torstai 11. kesäkuuta 2020

Hedelmäpuut notkuvat kukista, vaan missä ovat pölyttäjät?

Hedelmäpuiden kukinta näyttää olevan tämä vuonna harvinaisen runsasta, häikäisevänvalkoisia kukkapilviä pistää esiin sieltä sun täältä.

Mutta, jotain tuntuu nyt puuttuvan, ja se on kyllä vähän huolestuttavaa. Normaalisti tuollaisen kukkapilven kuuluisi olla tiiviin pölyttäjien joukon verhoama. Vaan mitä nyt, ei pölyttäjän pölyttäjää!

Tämä kylpyhuoneen ikkunamme on kuin taulu, josta aina aamuisin katselen maisemaa
Kovin hiljaista on nyt omenapuun ympärillä. Tuuli tosin vei jo parhaan kukinnan.
Jos oikein pitkään tarkkailee, saattaa huomata yhden pölyttäjän koko valtaisan omenapuun kimpussa, on sillä hommaa!

Toivottavasti sinulla on asiat paremmin, etkä ole havainnut samaa?

Tuskin sentään paljon puhuttu pölyttäjäkato on voinut iskeä näin yhtäkkiä kertalaakista. Toivottavasti tämä on vain joku paikallinen tai muutoin ohimenevä ilmiö. Meillä ainakin pitäisi riittää täällä monimuotoista ympäristöä. Voisikohan alkukevään viileillä keleillä olla joku yhteys asiaan? Kirjoittelin pörriäishuolistani jo vähän aiemminkin, siitä virisikin varsin vilkas keskustelu.

8 kommenttia :

 1. Kuulostaa ikävältä. Meillä oli kyllä kunnon surina puissa, samoin perennat miellyttivät pörriäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, ettei tilanne ole kaikkialla samalainen, varmaan sitten joku paikallinen, ehkä näihin säätiloihin liittyvä ilmiö?

   Poista
 2. Jonkun verran olen pölyttäjiä havainnut suosituimmissa kasveissa, mutta en suuria määriä. Onneksi edes ne! Toivottavasti pölyttäjäkato ei ole pysyvä ilmiö!

  VastaaPoista
 3. Toukokuun alussa pölyttäjiä oli runsaasti liikkeelle. Sitten tuli koleat säät ja pölyttäjät kaikkosivat. Luulen, että kylmyydellä on ollut vaikutusta. Onneksi sentään jonkun verran pörisijöitä oli omenapuiden kukissa, joten ehkä muutaman hedelmän sentään saamme. Toivotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi tosiaan olla Between, että lämpötilat vaikuttavat. Vielä ei ole tilanne meillä kyllä isommin korjaantunut, vaikka lämmintä on ollut jo jonkin aikaa, ehkä se vain ottaa aikansa, toivotaan näin!

   Poista
 4. Minusta meillä on suunnilleen saman verran pörriäisiä kuin aikaisempinakin vuosina. Meillä tosin maa oli jäässä ja aika koleaa muutenkin samaan aikaan kun etelämpänä oli pörriäisiä jo hyvinkin liikkeellä, joten toukokuun kylmyys ei ilmeisesti vaikuttanut samalla lailla pölyttäjiin. Enpä huomannut luumujen kukkiessa tehdä mitään tarkempaa laskelmaa pölyttäjien määristä. Ainakin pieniä kovakuoriaisia niissä oli, muistaakseni myös kimalaisia. Nyt on kukintakin jo niissä ohi ja jännitetään, onnistuiko pölytys. Toivottavasti tilanne korjautuu teillä kesän mittaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottavaa kuulla Minna, että teillä parempi tilanne, toivotaan tosiaan, että korjaantuu pian täälläkin!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!