tiistai 23. tammikuuta 2018

Mitäs sulla pyörii mielessä?

Uusi, tuleva puutarhakausi pistää taas vauhtia haaveiluun.

Minulla pyörivät päällimmäisinä mielessä niin erilaiset uudet ja ihastuttavat tomaattilajikkeet, kuin myös Tukholmassa tällä kertaa maaliskuussa järjestettävät ihanat Nordiska Trädgårdar-messut.

Kävin siellä ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran muutama vuosi sitten, ja nyt olisi jälleen kova polte.

Nordiska Trädgårdar vm. 2015.
En vain osaa oikein päättää, miten ja milloin tarkalleen reissuun lähtisin, jotta voisi varata matkan. Ehkä laivalla (saisi kuljetettua paremmin ostoksia :) ? Yöpymisellä vai ilman? Kera auton? - Vai kenties polkupyörän? Ai että, ajatus pyöräilystä keväisessä Tukholmassa voisi olla aika houkuttava, kun vain sää suosisi.

Älvsjö, missä messut pidetään, sijaitsee juuri sopivan 10 km:n pyörämatkan päässä Tukholman keskustasta. Ja siitä taas vain muutaman kilometrin päässä olisi yltiöihana Zetasin puutarhamyymälä - kyllä sinnekin pitäisi samalla päästä. Hitsit, tämähän alkaa vaikuttaa houkuttelevalta! Jos vaikka vielä yö vaikkapa viehättävällä Långholmenin saarella sijaitsevassa, entiseen vankilaan tehdyssä hostellissa... :)

Lisäksi mielessäni on myös yksi pienoinen huolenaihe; meidän kylällemme on nimittäin pesiytynyt villisikaporukka! Voihan villisika, toivottavasti pysyttelevät visusti poissa meidän nurkiltamme! Villisiat ovat kuulemma nopeasti kasvava ja leviävä vitsaus, ja nehän tekevät puutarhasta selvän ihan hetkessä. Oletko sinä joutunut tekemään tuttavuutta näiden otusten kanssa?

Entä minkäslaisia haaveita tai suunnitelmia sinulla on mielessä?

4 kommenttia :

 1. Puutarha-jutut ovat mielessä päivin ja öin :)
  Villisioista tulee aina mieleen tarina ajalta jolloin Ilona oli pikku likka. Ilona oli mummollaan kylässä ja kylällä oli villisika-jahti meneillään, josta mummo ei tiennyt mitään. Olivat lähteneet potkukelkkailemaan Ilonan kanssa ja keskellä isoa mäkeä vastaan juoksu valtava villivika! Mummo oli kuulema säikähtänyt aivan hirveästi, mutta Ilona oli hihkunut innoissaan: iso hauvva! iso hauvva :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska villisikatarina! Siitä tuli tosi elävästi mieleen oma aika vastaavanlainen tarinani. Olin pikkutyttönä kävelemässä kesällä samaten mummoni kanssa mökiltä pitkää, suoraa hiekkatietä kauppa-autolle. Yhtäkkiä kaukaa takaamme juoksi tietä pitkin meitä kohti kaksi mäyrää aivan mieletöntä vauhtia. Hiekka pöllysi, ja välillä ne tekivät kuperkeikkoja eteenpäin, kun vauhti oli niin kova. Minä siinä kovasti säikähdin, mitä pitäisi tehdä. Juuri ennen meitä mäyrät sitten singahtivat tien poskeen kumpikin eri puolille tietä.

   Poista
 2. Nyt alkaa pikkuhiljaa herääminen talvihorroksesta, ja muutamia taimia on alullakin. On niitä ensimmäisiä ihanaa hoidella..
  Nuo messut kuulostavat aivan unelmalta, ovathan jo maaliskuussa ja silloin voi tehdä siemenhankintoja. Kevätmessut Helsingissä ovat huhtikuussa vasta, minusta aika myöhään hankintoja ajatellen.
  Kyllä, naapurikylällä on villisikafarmi ja näyttävät kaivelevan puiden juurakotkin ylös. Joten kärsässä on voimaa.
  Tuo postauksen otsikko on niin hauska :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä heräämisvaihe on kyllä tosiaan aika mukavaa!
   Se on totta, että maaliskuun loppupuoli on jo aika kivaa messuaikaa. Toivottavasti ehtivät vain saada sinne riittävästi kasvavaa ja kukkivaa, ainakin viimeksi käydessäni oli ihanan rehevää, tosin silloin taisi olla huhtikuun puolella. Ehkä tuo Ruotsin puolella onnistuu!
   Auts, tuotapa noista sioista pelkäsin, nehän on isoja ja voimakkaita eläimiä - ja tosiaan vielä kovia kaivamaan. Ja ilmeisesti myös jostain syystä aika haastavia metsästettäväksi.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!