lauantai 20. tammikuuta 2018

Joko olet päässyt siemenluetteloita pläräämään?

Johan se on taas aika hurahtanut. Joulut ja uudetvuodet meni, ja siinä samassa Suomi 100-v itsenäisyyspäiväkin. Ihan mukavissa merkeissä kaikki.

Puutarha nukkuu talviuntaan, ja tämä bloggari on pyörinyt vähän muilla foorumeilla - ennen muuta siellä hiihtoladulla, ihanaa kun on ollut näilläkin korkeuksilla hiihtokelit jo joulukuun puolivälistä alkaen.

Viime vuonna kylvin mm. näitä.
Mutta nyt, postilootaan kolahti ensimmäinen siemenluettelo! Johan lähti taas puutarhuriveri virtaamaan... Ensimmäisenä hyökkäsin tomaattisivuille, ainakin Sweet million, Rentita ja Sweet aperitif houkuttelisivat.

Sen jälkeen siirryinkin sitten jo olemassa olevien siemenpussien pariin - sieltäkin löytyy ainakin 20 tomaattilajiketta, ja paljon muuta. Siispä jäitä hattuun tilaamisen suhteen!

On se muuten niin mukavaa, että näitä paperisia luetteloita edelleen tulee, on ihan eri asia pläräillä rauhassa edestakaisin paperisia sivuja kuin seikkailla netin syövereissä. Houkuttelevien lajikkkeiden merkiksi voi piirrellä rinkuloita ja taittaa kiinnostavien sivujen kulmat merkiksi. Enpä olisi varmasti tullut menneeksi tämänkään firman verkkosivuille, jos tätä luetteloa ei olisi tullut.

Aloin suunnitella, josko kylväisi jo nyt kerrankin hyvissä ajoin kokeeksi ihan muutamia tomaatteja - superaikaisen kevään varalta... :) Kaivelin samatien esiin tykötarpeet; taimipurkit, viime vuonna hankkimani ihanan tehokkaan kasvivalaisimen ja kellarista löytyvän multapussin. Tästä se taas lähtee!
Monta sorttia löytyykin jo valmiiksi...

Tästä löydät aiemman juttuni, jossa on vähän järkevämpiä kylvöajankohtia eri kasveille.

Mutta nyt kuitenkin ensin hiihtämään, onneksi on viikonloppu!

Mukavaa lauantaipäivää sinullekin!

12 kommenttia :

 1. Tykkään myös edemmän oikeista luetteloista, minusta helpompia käyttää ja voi tehdä niitä merkintöjä. Olen tehnyt päätöksen, tänä vuonna en hanki uusia siemeniä, vaan käytän vanhoja varastoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päätös, yritän itsekin samoin, muutamaa uutta tomaattilajiketta lukuun ottamatta...

   Poista
 2. Oih, ihanaa aikaa. Mie yritän vielä malttaa hetken tomaattien kanssa. Vaikiaa se vaan on! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ei oo helppoa, odottavan aika on niin pitkä! Onpa muuten kiva huomata, että täällähän te kaikki mukavat lukijat olette, vaikka itselleni tuli pieni tauko tähän kirjoitteluun :)

   Poista
 3. Olen nähnyt luetteloita, mutta ensin tutkin oman siemenvarastoni; vain lehtikaali puuttuu. Saan siis tehdä tilauksen...

  VastaaPoista
 4. Ensimmäinen luettelo tosiaan tipahti postilootaan tällä viikolla. Tutkin läpi ja ihme ja kumma, ei tehnyt mieli tilata yhtään mitään. Olenko vihdoinkin päässyt itseni herraksi ja päätän järkevästi pysytellä kohtuudessa. Jää nähtäväksi.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, itsehillintä on kyllä erinomainen taito! Täytyy itsekin yrittää pysytellä ainakin jonkinlaisessa kohtuudessa.

   Poista
 5. Täsmälleen samanlaisia ajatuksia täälläkin pohditaan, tai oikeastaan tilauksia onkin tehty ja kotiin postilaatikkoon tipahtaneet, siemenpussukat hollilla keittiönpöydällä jossa ne ovat tarkan silmälläpidon alaisina :)
  Jotenkin on helpompi plarata ihan oikeita luetteloita kuin käydä niitä netissä lukemassa, ja voi kynällä tehdä merkintöjä. Ihana aika alkamassa taasen, piakkoin.. !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, ja se on hyvä, että pussukat ovat esillä "valvonnan" alla - samoin nostin ne itsekin näkyville :) Oikein hyvää keväänalkua sinulle Tuulikki!

   Poista
 6. Toivotan sinulle onnistuneita kylvöjä ja sujahtavia latuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta, samoin mukavaa kevättä sinulle - ja pikku-Wiimalle ja muille! Kiva huomata, että täällähän te vakkarilukijatkin olette ihan tallella :)

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!