keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kaikenlaista betonista


Meidän äiti tykkää leikkiä omalla hiekkalaatikolla. 
Äitillä on siellä hiekkalelujakin,
mutta eniten se tykkää läträtä sellaisella kuralla, mitä se sanoo betoniksi.

Lasten kasvettua entinen hiekkalaatikko on saanut  uuden ahkeran käyttäjän, se on kätevä paikka monenlaisten betonitöiden valmistukseen. Siellä tulee leikittyä tuon tuosta. Hiekkaan voi kaivaa kuoppia ties minkä mallisiksi betonimuoteiksi, se käy painoksi erilaisiin sisämuotteihin ja siitä voi muotoilla tarvittavia tukia kuivuville betonitöille. Parempaa betonityöpaikkaa tuskin voisi olla!

Tällä kertaa kokeilin kokonaan uutena juttuna pitsiliinojen avulla tehtyjen ruukkujen valamista. Lisäksi betonista syntyi mm. kumisaappaaseen valettu ruukku. Olin juuri kerennyt nakata ukkokullan vanhat kumpparit roskasäiliöön, kun mieleeni juolahti - betoni! Ei muuta kuin nopea roskisdyykkaus ja kumppareiden pelastus. Harvoinpa on käytettävissä näin mahtavan isokokoisia saappaita betoniruukun valmistukseen :)


Esittelen tuotoksia tarkemmin, kunhan tulee aika kaivaa ne esiin hiekasta ja muista muoteistaan.


4 kommenttia :

 1. Onpas kauniita. Sinähän voisit alkaa myydä noita ihania tuotteita. Meidän puutarhayhdistyksemme osti juuri viime viikolla pitsibetoniruukkuja eräältä puutarhurilta. Viemme niitä tuliaisiksi vieraspaikkoihin.

  VastaaPoista
 2. Pitsiruukut on kyllä hyvä idea kaikille ylimääräliinoille ;) mukavan näköinen blogi sinulla...taidan klikkautua lukijaksi :D

  VastaaPoista
 3. Pitsiliinavalut herättivät mielenkiinnon, niistä tulee taatusti upeat. Toki laitat ne esille tänne heti kun kuivuvat :)

  VastaaPoista
 4. Anneli, kiitos vinkistä, täytynee pistää harkintaan... :)
  Onneli Winter, kiva kun löysit tänne ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi - kuin myös Cheri!
  Ja maatuska, laitanpa toki, kunhan saan niistä aikaan sopivan edustavat kuvat :) Uusiakin pitsibetoni-ideoita pyörii mielessä, jahka kerkiää niitä toteuttaa...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!