lauantai 1. elokuuta 2015

Harjateräksessä on kiva kiipeillä...
näin tuumaisi toivottavasti salko- eli köynnöspapu. Istutin kesäkuussa muutamia salkopavun taimia erilaisten harjaterästen ja raudoitusverkkojen juurelle, joita pitkin ne saavat kiivetä korkeuksiin. Mukavasti ovatkin pavut valtaamassa kiipeilyalustojaan.Pari kappaletta kapuaa tuessa, joka on tehty kahdesta taivutetusta, ristikkäin asetetusta harjateräksenpätkästä. Yksi taas menee pitkin raudoitusverkosta taivutettua kaariporttia.


Kaariportissa kiipeilevän pavun varsi on tehnyt hauskoja kieppejä, ihan kuin olisi matkinut pyöreäksi väännettyjen teräksenpäiden muotoja. Tästä kaaressa kiipeilevästä pavusta odotan erityisesti sitä, että jossain vaiheessa valmiit pavunpalot roikkuisivat hauskasti alas tuolta kaaren yläosista. Saas nähdä, miten tässä tänä kesänä ehtii käymään.

Salkopapuja olisi voinut laittaa enemmänkin, ne ovat mukavan runsassatoisia. No, ensi kesänä sitten.


Kukkien lisäksi näkyy pienenpieniä pavunalkuja.
Hyvää viikonloppua - ja elokuun alkua... joka tuli nyt kyllä vähän turhan varhain...

10 kommenttia :

 1. En ole tiennytkään, että salkopavussa on noin kaunis kukka.

  VastaaPoista
 2. Oi voi, tämä on ala jota pitäisi opiskella ja oppia enemmänkin. Meillä on kaariportti ja mies oli jo kitkeä kasvin, joka sen ympärillä kasvoi. Onneksi googlasin ja osoittautui muuksi kuin rikkaruohoksi :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis kukka salkopavussa. Erilaiset tuet ovat kauniita ja tarpeellisia. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Tuet on tarpeen monille kasveille. Saisi itselläkin olla enemmän kunnollisia tukia, pioneilla varsinkin.

  VastaaPoista
 5. Näin on, erilaisille tuille on tarvetta monenlaisiin tarkoituksiin. Varsinkin näin sateisena kesänä tuntuu, että kasvit kaatuilevat tavanomaistakin herkemmin.
  Harjateräksenpätkät ovat käteviä, niistä saa äkkiä väännettyä sopivia tukia milloin minkäkinlaiseen tarpeeseen.

  VastaaPoista
 6. Voi ihanuutta, kukkivia papuja!!!! Minulla ei ole vielä yhtään nuppua näkyvissä :(

  VastaaPoista
 7. Kaari harjateräksestä on kuin tehty köynnöstävälle pavulle. Siron näköinen mutta silti tukeva. Toivotaan hyvää satoa pavullesi ja lämmintä alkavaa elokuuta...:)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Alisa, samoin hyvää elokuuta sinulle!
  Kaupunkilaisyttö, pavut tuntuvat olevan tänä vuonna aikalailla kaikilla pahasti myöhässä. Yleensä nämä salkopavutkin ovat tähän aikaan jo pidemmällä. Samoin pensaspapuni ovat vielä hyvin vaiheessa.
  Jos vain elokuu jatkuisi lämpimänä, niin pavut kerkiäisivät varmasti vielä hyvin.

  VastaaPoista
 9. Tuostahan tulee todella kiva, kun laittaa nuo kasvit kasvamaan noita harjateräsverkkoja pitkin. Kivan tuollaisia kuparisen värisiä muutenkin, niin tuo kivaa tuollaista rustiikkisuutta. Meillä on mieheni myös tuollasilla työmailla töissä mistä jää aina paljon tuollaisia teräsverkkopaloja yli ja olen miettinyt juuri miten niitä pystyisi hyödyntämään. Kiitos hyvästä vinkistä, pitääpä ottaa ehdottomasti käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maija, kiva kun löysit tänne ja kirjoitit kommentin! Harjateräs on kyllä mainio materiaali, voi käännellä ja väännellä mielen mukaan, eikä mene vuosien saatossa miksikään. Aika huippua, että sinulla on paikka, mistä voi saada ylijäämäpaloja, kannattaa kyllä hyödyntää :)

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!