Tätäkin postausta kirjoittaessani iski niin kova sellerinhimo, että oli ihan pakko hakea sellerinpalanen mutusteltavaksi :)
Kaunis, sileäpintainen Dolvi-lajikkeen juuriselleri. |
Laittaessani juuriselleriä kasvamaan ensimmäistä kertaa vuosia sitten, kuvittelin sen olevan jotenkin vaikea viljeltävä. Hämmästyin, kun heti ensimmäisenä kesänä sain hyvälaatuisia, reippaan kokoisia sellerinmukuloita.
Sellerit myös säilyvät kellarissa turpeeseen säilöttynä loistavasti, aina loppukevääseen saakka.
Selleri"kisan" voittaja on...
Kerroin aiemmin, että laitoin tänä kesänä kasvamaan kolmea juurisellerilajiketta: Alabasteria, Dolvia ja Mars-lajiketta. Nyt on aika verrata näitä keskenään.
Voittajaksi selvisi ennakko-odotusteni mukaisesti Dolvi. Se on mukavan sileäpintainen ja ennen muuta kaikkein parhaan makuinen. Dolvissa ei ole lainkaan kitkerää sivumakua, kuten monissa muissa lajikkeissa. Myös Alabasterit tuntuvat maistuvan ihan hyvälle, mutta ne eivät ole kasvaneet lainkaan niin hyvin kuin Dolvit. Mars-sellereissä on lievää kitkerää sivumakua.
En tiedä mikä tuossa sellerissä on, mutta jotenkin sen käyttö on aina niin vaikeaa. Maku tunkee läpi melkein kaikesta. En ole hirveä sellerin ystävä, mutta yritän kovasti parantaa tapani. Ehkä se jonain päivänä maistuu hyvältä. :D
VastaaPoistaNäin se varmaan on, että selleri aika voimakkaan makuisena juureksena jakaa mielipiteet. Enpä osaa itsekään sanoa, mistä tämä mieltymykseni, tai suorastaan himoni sellerin makuun on peräisin. Onhan se myös toisaalta aika helposti allergioivakin, joten kenties kannattaakin välttää, jos se ei tunnu houkuttelevalta.
PoistaMiten teillä muilla, mikä on suhteenne selleriin, maistuuko?
- Ja tervetuloa lukijaksi Maria!