keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Viimeisiä hehkulamppuja viedään

Taas paloi lamppu, se on harmi. Sillä hamstraamassani hehkulamppuvarastossa ei ole enää ihan hirveästi valonlähteitä jäljellä. Ja mitähän sitten tehdään?

En todellakaan jaksaisi perehtyä erilaisten energiansäästö-, halogeeni-, led- ja muiden lamppujen maailmaan. Ennen riitti, että tiesi wattimäärän ja kannan koon. Miksi kaikesta pitää tehdä niin monimutkaista? Yksi halogeeni meillä jo sytytti tulipalonalun (siis kuumenevat vaarallisesti, eipä ole tästäkään mielestäni paljon varoiteltu, ei missään tapauksessa lastenhuoneeseen!). Onneksi neuvokas nuorimmainen tytär hoiti homman ennen kuin brankkarit saapuivat paikalle.

Kävin taannoin valaisinkaupassa vielä täydentämässä hehkulamppuvarastoa saunaan sopivien lamppujen osalta. Kysyin jo samalla, että mitäs sitten, kun nämä loppuvat? No eipä ole mitään tilalle. Ei löydy saunan valaisimeen sopivaa pienitehoista, lämpöä kestävää valonlähdettä. Onneksi olivat jättäneet johonkin seurakunnan tarpeisiin varaston pikkulamppuja ja onnistuin vohkimaan niistä osan. Siinähän sitten ainakin toteutuu alkuperäinen tarkoitus, energiansäästö, kun saunotaan pimeässä! Tai sitten koko valaisin uusiksi, se siitä säästöstä.

Vanhin tytär taas tiesi kertoa, että tuolla etelämpänä Euroopassa kauppaavat edelleen iloisesti hehkulamppuja kun myyvätkin niitä lämmittiminä, ei valaisimina. Ilmeisesti täyttä totta eikä urbaanilegendaa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!