perjantai 9. elokuuta 2013

Yllätys, kesäkurpitsaa!

Päätin tehdä perheelle jotain oikein hyvää, täytettyä kesäkurpitsaa vähän paremmalla täytteellä. Siihen tulee koverrettua kesäkurpitsan sisusta, kuorittuja maapähkinöitä, katkarapuja, purjoa, ranskankermaa sekä mausteeksi curryä, tilliä ja vähän cayenneä. Keitettyä riisiä voi myös laittaa.

Tässä vaiheessa kurpitsasiivut
näyttivät lähinnä kengänpohjilta.
Perinteisten puolikkaaksi halkaistujen kesäkurpitsojen sijaan leikkasin kurpitsan tällä kertaa paksuhkoiksi viipaleiksi, joita koversin hieman ja paistoin viipaleet öljyssä molemmin puolin. Näin kesäkurpitsoista tulee maukkaampia ja täytettä on enemmän suhteessa kurpitsaan.

Täytteen kasvikset kuullotetaan pannulla ja yhdistetään katkarapuihin, pähkinöihin sun muihin täytteen aineksiin. Laitetaan ne "kengänpohjat" uunivuokaan, ripotellaan vähän suolaa molemmille puolille, lusikoidaan täyte päälle ja paistetaan uunissa.

En vain muistanutkaan, että jostain syystä juuri katkaravut ja maapähkinät eivät ole muutoin kaikkiruokaisen nuoren neitimme makuun. Niinpä hänen kommenttinsa olikin, että kaikkein parasta tässä ruoassa oli, yllätys - kesäkurpitsa!

VINKKI: Maapähkinät voi kuoria siten, että huuhtoo ne ensin siivilässä ja paahtaa sitten uunissa alhaisessa lämmössä puolisen tuntia. Tämän jälkeen kuoret irtovat helposti ja pähkinät maistuvat hyvälle. Jos kiire, voi nopeuttaa siten, että uunin sijaan "kypsentää" pähkinöitä mikrossa keskiteholla.

1 kommentti :

  1. Huomasin juuri, että tässä ohjeessa oli jotain pientä hämminkiä tuossa valmistuskohdassa, pahoitteluni. Niitä kengänpohjia käskettiin siirrellä kesken sen sörsselin valmistuksen. Nyt asia pitäisi olla kunnossa ja kaikki menee hyvässä järjestyksessä!

    - Kerttuli -

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!