keskiviikko 28. elokuuta 2013

Arvaapa, mikä tuhoaa tomaatteja?

Kasvihuoneessa alkoi yllättäin lähes kypsiin tomaatteihin ilmestyä päällipuolelle hiljattain pieniä, pikkusormen pään kokoisia kolosia. En ensin kiinnittänyt asiaan sen suurempaa huomiota, ei vaikuttanut järin huolestuttavalta. Sitten noita kolosia alkoi kuitenkin tulla samaan tomaattiin lisää, toinen, kolmas... Ja myös muihin tomaatteihin. Lopulta niitä oli jo vaikka kuinka monessa tomaatissa.

Tomaatit alkoivat tietysti pilaantua noiden kolosten ympäriltä ja jouduin heittämään niitä pois. Olin ymmälläni. Tomaatit eivät kuitenkaan ole kovin monen tuholaisen mieleen, ja vihannesyökkösistä ja ansarijauhiaisista on kokemusta aiemmilta ajoilta, mutta tämä ei vaikuttanut kummaltakaan.

Tässä vaiheessa taidankin antaa teidän lukijoiden arvata, mistä koloset voisivat johtua. Huomenna sitten lisää vihjeitä ja paljastus, mistä oli kyse. Laitapa kommenttikenttään veikkauksesi!

Tomaatin tuholainen 

(julkaistu 29.8.)

Eipä rohjennut kukaan veikkaamaan tomaattien tuholaista. Tässäpä lisävihjeitä siitä, miten asia eteni. Pikkuhiljaa koloset tomaateissa vain kasvoivat ja alkoivat olla suurimmillaan jo melkein puolen tomaatin kokoisia. Samassa hoksasin, että tuhoahan on ainoastaan alimmissa tomaateissa.

Silloin tuli mieleeni, voisiko hiirulainen olla löytänyt tiensä kasvihuoneen apajille? Siltähän tuo alkoi kovasti vaikuttaa. Sen verran erikoisempi tuholainen, ettei tullut mieleen kovin nopeasti.

Eipä auttanut muu kuin virittää hiirenloukku kasvihuoneeseen, ja jo seuraavana yönä oli tomaatinsyöjä nalkissa ja tomaatit siltä osin pelastettu.

2 kommenttia :

 1. Anonyymi29. elokuuta 2013 9.32
  Niin, herkut maistuu muillekin. Mummin puutarhassa orava söi melkein kaikki karviasmarjat, jotka se sai kuroteltua. Orava vetäisi karviaisen makean sisuksen suuhunsa ja heitti kuoret nurmikolle. - Mummi sattui näkemään sen herkkuhetken. - Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. VastaaPoista
   Vastaukset

   Kerttuli30. elokuuta 2013 8.08
   Hei Helena,

   juu monenlaisia on meillä puutarhureilla kilpailijoita herkuistamme. Aina ei kaikki metsäneläimet tulisi mieleenkään.
   Joku ehdotti tähän tomaattiongelmaan muurahaisia, sekin olisi ollut ihan mahdollinen.
   Hiiriä olikin kasvihuoneessa enemmänkin. Jätin loukut vielä paikalleen, ja hiirulaisia ilmaantui niihin lisää. Ilmankos tuho laajeni niin nopeasti. - Kerttuli -

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!