keskiviikko 17. huhtikuuta 2024

Paljon iloa bloggaamisesta 😊

Huomasin tuossa hiljattain, että blogissani mennä hurahti 800. postaus 😊 Tämä juttu oli se 800.

Tämän seurauksena tuli mieleeni laskeskella, miten paljon bloggaamiseen on tässä vuosien saatossa kulunut aikaa, ja pohtia muutoinkin bloggaamisen iloja ja mahdollisia haittapuolia. 

Laskin varovaisesti, että yhden postauksen tekemiseen kuluu vähintään puoli tuntia, kun ottaa huomioon ideoinnin, valokuvaamisen ja kuvien käsittelyn, itse blogikirjoituksen tekemisen sekä vielä mahdollisen kommentteihin vastaamisen. Saattaa olla, että keskimäärin tunti voisi olla lähempänä totuutta.

Tuolla noin puolella tunnilla laskettuna 800 kirjoitukseen olisi siis kulunut aikaa yhteensä 400 tuntia. Tämä tarkoittaisi noin 10 bloggausvuoteni aikana keskimäärin 40 tuntia/vuosi, eli noin yhtä täyttä työviikkoa vuodessa, tai vajaata puolikasta työpäivää kuussa. 

Upea arboretum Frick Kangasalla.
Lisäksi tietysti myös käynnit erilaisissa mielenkiintoisissa puutarhakohteissa ja vastaavissa paikoissa. Näitä olisin varmasti tehnyt joka tapauksessa, mutta blogin ansiosta tieni on kuitenkin varmasti kulkenut huomattavasti useampiin upeisiin puutarhakohteisiin ja -tapahtumiin kuin mitä muutoin olisi tapahtunut. Kaikki nämä käynnit on olleet todella mielenkiintoisia ja mukavia. Kuvissa muutamia näistä kohteista, joissa on tullut vierailtua.

Porkkalan kartanonpuutarha Lammilla on
myös ainutlaatuinen kohde.
On vaikea sanoa, onko bloggaamiseen kulunut aika vähän vai paljon? Ehkä se on siis varsin sopivasti 😊 

Lepaalla Hattulassa pitää päästä käymään 
vähintään kerran vuodessa!
Blogaaminen on myös lisännyt varmaan aika paljonkin intoa ja motivaatiota oman puutarhan hoitamiseen. Sen ansiosta on muun muassa tullut kokeiltua puutarhassa monenlaisia uusia juttuja, jotka olisivat varmaan muutoin jääneet kokeilematta.

Lisähyötynä vielä sekin, että nyt kun olen alkanut vetämään puutarhakursseja kansalaisopistossamme, on minulla blogin ansiosta runsain mitoin valmista tekstimateriaalia ja kuvia hyödynnettäväksi. 

Yksi mukava juttu on myös kaikki muut blogit ja bloggaajat, ja vuorovaikutus muiden kanssa.  Bloggaamisen myötä olen oppinut valtavasti asioita, sitä on mahdotonta millään keinoin mitata tai edes arvioida.

Kyllä puutarhablogaaminen siis on kaikkineen tosi mukavaa ja antoisaa, se antaa huomattavasti enemmän kuin ottaa 😊

Oma vanha, rakas kasvihuone 😊


8 kommenttia :

 1. Onnittelut isosta suosiosta. Täällä on aina kivaa piipahtaa. Blogi on tavallaan hyvä päiväkirjakin ja mikä parasta, on tämmöinen vuorovaikutteinen päiväkirja.
  Minäkin olen jopa tavannut useita blogikavereita ja saanut ihania ystäviä. Bloggaaminen on kivaa, vaikka vie aikaa toki, niinkuin kaikki muukin mukava juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkulin käsityöt, olipa kiva kuulla! Vuorovaikutteinen, julkinen päiväkirja onkin hauska kuvaus blogista 😊 Minullakin se toimii mm. perheemme reseptipakkina, josta kotoa muuttaneet lapset käyvät katsomassa tärkeät reseptit 😊 He ovatkin sanoneet, että tämän vuoksi en saa missään nimessä lopettaa blogia 😅

   Poista
 2. Hieno saavutus. Blogien avulla pääsee nauttimaan useammasta puutarhasta, oppii uusia asioita, saa jaettua omia kokemuksia muiden kanssa ja mukava tosiaan, että voi myös keskustella muiden, samoista asioita kiinnostuneiden ihmisten kanssa ympäri Suomen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Urban Farming! Se on totta, että blogin myötä voi saada myös uusia ja vähän erilaisia näkökulmia puutarha-asioihin.

   Poista
 3. Onnittelut pyöreistä lukemista!
  Bloggaaminen on mukava harrastus, jonka myötä ainakin itse olen tutustunut hienoihin ihmisiin niin virtuaalisesti kuin livenäkin. Olen myös oppinut valtavasti kasveista, kasvattamisesta, luonnosta, eläimistä ja monista muista asioista. Toisten kommenteista ja niihin vastaamisesta saa vertaisuutta, eikä yhtään pidä vähätellä muiden blgogien kommentointia. Puutarhablogeissa on toisia arvostava ilmapiiri. En ole laskenut blogiin käyttämääni aikaa. Meneehän siihen tunti poikineen, mutta mikäpä harrastus ei aikaa veisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Bloggaamisella on kyllä paljon plussapuolia, ja varmaan tosiaan lähinnä vain ja ainoastaan niitä 😊 Harrastus ihan parhaasta päästä!

   Poista
 4. Hyvät lukemat! Samaa mieltä, bloggaamisesta, antaa enemmän kuin vaatii. Usein kun käy katsomassa kommentointia, saattaa jopa ihmetellä eikö "se ja se" olekaan nyt käynyt. Siis ihan odottaa sitä vuorovaikutusta tuttujen, jo vuosia kestäneiden blogiystävyyksien kanssa. Monia neuvoja ja ohjeita olen saanut, myöskin itse jakanut. Hyviä tyyppejä olette kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Se on tosiaan jännä, miten blogikavereista voi tulla hyvinkin läheisiä, ja ainakin kuvittelee tuntevansa heidät hyvinkin hyvin. Kyllähän sitä lopulla tulee itsestään vuosien saatossa aika monenlaisia asioita jaettua. Kiitos vain myös täältä kaikki hyvät tyypit 😊

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!