tiistai 23. huhtikuuta 2024

Avoimet puutarhat houkuttavat jälleen!

Ensi kesän Avointen puutarhojen tapahtumasta tuli hiljattain muistutusviesti. Tämän ihanan tapahtuman ajankohta vaihtelee vuosittain, tänä vuonna se on jo hyvin varhain, la 16.6.

Tapahtuman aikana lähemmäs tuhat pääasiassa yksityistä puutarhaharrastajaa avaa puutarha-aarteensa vierailijoiden nähtäviksi.
Vierailin Tomaatti-Ritun huikeassa pihassa 
Turussa vuonna 2017.

Olen vuosien kuluessa vieraillut muutamassa upeassa taaphtumakohteessa. Näistä on jäänyt lähtemättömästi mieleen Tomaatti-Ritun mahtava tomaatteja pursuileva keidas Turussa sekä viimekesäinen visiittini arboretum Väinölänniemeen Orivedellä. 

Arboretum Väinölänniemi Orivedellä teki
suuren vaikutuksen vuoden 2023 tapahtumassa.
Kuvassa uskomaton kesäinen suihkupaikka :) 
Nyt mielessä kovasti kutkuttelee, rohkenisinko avata tänä kesänä oman rivaripihani vierailijoille? Pohdin tätä jo hieman viime kesänä, rivaripihamme ensimmäisenä. Silloin jäi vielä osallistumatta.

Oman puutarhan avaamisesta seuraisi tietysti muun muassa se, että silloin ei pääsisi itse tutustumaan muiden puutarhoihin. Tämä on tietysti aika iso miinus.  

Lisäksi mietityttää tapahtumapäivän säätila, sen kun tietäisi etukäteen 😀 Ei olisi kovin mukava ajatus esitellä pihaansa sadekelillä. No, tapahtumaan on varmaan tilattu hyvä sää 😂

Näitä kysymyksiä on vielä hetki aikaa miettiä, sillä tapahtumaan osallistuvat puutarhat tulee ilmoittaa 16.5. mennessä.

#avoimetpuutarhat #puutarhatapahtuma #puutarha

4 kommenttia :

 1. Ainakin moni puutarhansa avannut kehuu ja kiittää päivää. Vierailijoilta saa kommentteja ja kehuja, sekä ehkä hyviä ideoita. Uskon, että se on hyvä ajatus ja antoisa päivä puolin ja toisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kyllä varmasti on, sen mitä olen myös itse muiden puuarhoissa vieraillut. Houkutus osallistumiseen on kyllä aika suuri, katsotaan miten käy 😊 Vielä on hetki aikaa miettiä. Pieni ongelma myös se, että ajattelisin tarvitsevani ainakin yhden apuhenkilön. Katsotaan, löytyykö sellainen.

   Poista
 2. Minulta on kysytty samaa, että voisiko puutarhani olla avoimissa tai että saisiko puutarhaseura tulla pihaamme. Vaikka itse tutustun mielelläni avoimissa pihoissa muiden pihoihin, en pysty avaamaan omaa pihaani. Olen kuullut liian paljon arvosteluja, jotka loukkaisivat puutarhan omistajaa, vaikka jokaisella pitäisi olla oikeus juuri omanlaiseen puutarhaan. Kaikkien ei ole tarkoituskaan tykätä samanlaisista asioista. Arvostan jokaista, joka on niin rohkea, että pihaansa päästää ventovieraat tutustumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa aika jännä juttu tuo arvostelu. Todellakin jokainen puutarha on omanlaisensa ja omistajansa näköinen, ja monesti vielä enemän tai vähemmän keskeneräinen. Ainakaan oman puutarhani ei ole tarkoituskaan tulla koskaan "valmiiksi", vaan se elää aina ajan myötä.
   Eipä tuota tiedä kuin avaamalla puutarhansa, millainen kokemus se olisi. Tänä vuonna erityinen haaste on vielä se, kun tapahtuma on niin kovin aikaisin. Ainakaan tällaisessa hyötypuutarhassa ei välttämättä ole tuolloin vielä kovin paljon nähtävää. Asia siis edelleen harkinnassa... 😊

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!