lauantai 10. elokuuta 2019

Marjasekoituksia pakkaseen!

Pieni puute, oli se sitten mistä vain, pistää yleensä mielikuvituksen hyvin liikkeelle, eikö?

Tänä vuonna, kun mustikoita on ollut ainakin meilläpäin harvinaisen surkeasti, keksin viimein jotain varsin yksinkertaista, mikä ei ole koskaan aiemmin tullut mieleen.

Nimittäin sekoittaa vähäisten mustikoiden joukkoon mustaherukoita! Meillä kun on sellainen tilanne, että happamat herukat eivät maistu oikein missään muodossa kellekään. Ne kerätään puskista puoliväkisin, ja keitetään sitten mehuksi, jota juuri kukaan ei tahdo juoda :(

Mutta, jos herukoita "piilottaisi" pakastemustikoiden sekaan, ne voisivat hyvinkin maistua, ja mustikat riittäisivät huomattavasti pidempään. Valkoherukoita taas voisi upottaa mansikoiden joukkoon...


Joskus ne hyvät ideat ovat näinkin yksinkertaisia :)

Hyvää marja- ja muuta viikonloppua sinulle!

10 kommenttia :

 1. Pakastetut viinimarjat yhdessä makean banaanin kanssa toimii mainiosti smoothiessa ainakin meillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hyvältä Maria, banaani voisikin juuri sopivasti pehmentää herukoiden kirpeyttä!

   Poista
 2. Mustikkasato on täälläkin surkea. Smoothiessa menee meilläkin herukat oikein mukavasti. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei taida olla mustikoita juuri missään. Paitsi nyt juuri kuulin, että Mikkelin seudulla olisi löytynyt. On vähän kaukana :)

   Poista
 3. Minun pitäisi keksiä, mitä muuta teen hapankirsikoista kuin sokerilla kuormitettuja hilloja ja mehuja. Ehkä omenaa voisi lisätä joukkoon laimentamaan happamuutta? Puoli puuta on vielä keräämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistitpä aika pahan Riitta, ei kyllä tule valitettavasti oikein mitään mieleen, kun nämä happamat marjat tuottavat tosiaan itsellekin vähän haastetta. Ainakin suosikkiini semifreddo-jälkkäriin noi kyllä varmaan sopisivat hyvin, mutta eipä sitäkään voi määräänsä enempää nauttia :) Tästä pääsee ohjeeseen:
   http://parastapuutarhasta.blogspot.com/2013/09/ah-semifreddoa.html
   Jospa jollakulla muulla olisi vinkata jotain?

   Poista
 4. Eipä ole paljon mustikoita ei. Mustaherukat on kyllä mun herkkua mutta ymmärrän ettei kaikkien suuhun maistu. Mustikkaan sekoitus voisi kyllä onnistua?! Rahkaan sekoitettuna voisi myös ehkä mennä?

  VastaaPoista
 5. Äitini tekee välillä rahkapiirakkaa, jossa on punaherukoita. Toimii! Meillä tykätään myös syödä mustaherukkasurvosta ruuan kanssa (sopivasti sokeria makeutukseksi). Toimii erityisesti kanan kaverina. Mustaherukan ja vadelman makupari sopii hyvin yhteen esimerkiksi rahkassa (tai muissa jälkiruuissa) ja varmasti mehussakin. Vadelmasta ja punaherukasta tulee myös hyvää mehua, yhtenä surkeana marjavuonna testattu idea. Ja mehusta voi tehdä kiisselin, johon kippaa muita marjoja. Ei meilläkään tule herukkamehua siltään juotua, mutta kiisseleissä menee hyvinkin. Välillä tulee syötyä herukoita jäisinä suoraan pakastimesta, varsinkin lapset pitävät niistä. Sulatettuina niitä ei syö kukaan. Pääseekö näillä ideoilla alkuun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna hyvistä vinkeistä - ja pahoittelut hitaasta kommentoinnista, on tullut oltua viime päivät liikekannalla.
   Kiisselit oli oikein hyvä muistutus. Niitä tuli tehtyä paljon kun lapset oli pieniä, mutta sittemmin ne on jääneet. Täytyykin ottaa uudelleen ohjelmaan!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!