keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Ajankohtaista nyt: ruohosilppu hyötykäyttöön

Onnellinen on se ken omistaa jonkinlaisen nurmikkoalueen ja keräävän ruohonleikkurin!

Jos olet hankkimassa uutta leikkuria, kannattaa harkita keräävää mallia.

Sillä ruohonleikkuusilppu on kasveille varsinainen aarre, jolla on monia hyviä vaikutuksia niin kasveille itselleen kuin myös maahan.


En meinannut heti uskoa, kun huomasin, etten nähtävästi ole aiemmin kirjoittanut tästä "vihreästä kullasta".

Ruohosilppu sisältää runsaasti typpeä ja

- antaa kasveille luomu-ravinteita, toimii viherlannoitteena
- pidättää kosteutta maassa - kastelun tarve vähenee
- estää rikkaruohojen kasvua
- parantaa maan multavuutta ja lisää eliötoimintaa

Ruohosilppua voi lisätä kasvien juurille pitkin kesää - eniten ja useimmin niille kasveille, jotka tarvitsevat eniten ravinteita, esim. tomaatti, kaalit, valko- ja purjosipuli, kurpitsat...

Silppu kannattaa lisätä heti tuoreeltaan leikkuun jälkeen, jotteivät siihen sitoutuneet ravinteet karkaa taivaan tuuliin.

Olet ehkä joskus huomannut, että ruohosilppu alkaa maatua nopeasti ja voimalla. Jos silppukasa jää seisomaan joksikin aikaa, se kuumenee maatuessaan hämmästyttävästi, niin että höyry vain nousee!

Vähän kasvista riippuen silppua voi levittää ohuehkon, muutaman sentin kerroksen. Pienille taimille vähän varovaisesti, eikä aivan taimien juureen, vaan vähän kauemmas.

6 kommenttia :

 1. Kyllä,ruohosilppu katteena jo 25v sekä hyöty-että kukkamaalla ja myös kasvihuoneessa. Tosi mainio aarre kasveille,olen myös harrastanut hiekkaviljelyä,kasvit istutetaan pelkkään hiekkaan ja vain ja ainoastaan ruohosilppu juurelle,hyvät on kokemukset :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruohosilppu on kyllä monikäyttöistä! Minulla ei olekaan kokemusta hiekkaviljelystä, varmasti mielenkiintoista :)

   Poista
 2. Kiitos näistä hyvistä vinkeistä. Meilläkin on jo vuosia käytetty ruohosilppua sekä kasvimaalla että kukkapenkeissä. Mukavaa juhannuksen odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että monilla muillakin on ruohosilppu käytössä :) Kiitos samoin Anneli A, oikein hyvää juhannusta!

   Poista
 3. Aamen! Ruohosilppu pelasti todennäköisesti puutarhani viime kesän kuivuudessa. Tänä kesänä olen törmännyt siihen, ettei ruohosilppua ole vieläkään tarpeeksi kattamaan kaikkia kukkapenkkejä ja kasvimaata, sillä nurmialue on pienentynyt ja suuren osan jäljelläolevasta nurmesta on peittänyt milloin mikäkin hiekka- tai laattakasa. Pitää ehkä alkaa lannoittaa nurmikkoa reippaasti, jotta se kasvaisi vauhdikkaammin. Ruohonleikkuuvastaava ei kyllä taida kiittää minua, jos sellaisen tempun teen :D Mukavaa juhannuksen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, viime kesänä aivan erityisen hyödyksi! Saas nähdä, millainen tästä kesästä tulee, aika lämmintähän tässä on ollut. Oikein hyvää juhannuspäivää sinulle Minna :)

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!