tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kurkistus porkkanaharson alle...

Tarkkasilmäinen voi hyvinkin erottaa porkkanantaimia
pilkistämässä tuolta joukosta...

Jahas, tässäpä taitaakin sitten olla tämän viikon työmaa, kunhan sade hellittää. Tuli nimittäin viimein eilen raotettua harsoa porkkanakylvösten yltä, ja kas mikä viidakko sieltä löytyikään. Mutta ei hätäpäivää, kyllä siellä näyttää myös porkkanantaimia olevan.

Tällä kertaa ei tarvinne edes paljoa harventaa, kylvös vaikuttaisi olevan onnistunut niin, että porkkanat kasvavat valmiiksi juuri sopivin välein.

Rikkaruohotkin näyttäisivät onneksi olevan tuollaisia "selkeitä" kasveja, ei mitään vesiheinää. Eiköhän nuo ole suht nopeasti kitketty. Sitten vielä rivivälien haraus.

Eipä aikaakaan, kun tilanne näytti jo huomattavasti
toisenlaiselta.
Lopuksi kitketyille riveille kannattaa ripottaa vielä vähän tuhkaa. Sen pitäisi estää porkkanakemppejä ja -kärpäsiä löytämästä tietään juuri kitkettyjen hentoisten taimien kimppuun.

4 kommenttia :

 1. Minäkin selvitin porkkanarivini pari päivää sitten. Lähdenpä lisäämään tuhkaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan onkin sitten jo homma hyvällä mallilla, perässä tullaan!

   Poista
 2. Ehdin jo valittaa kun en päässyt blogiisi, mutta löytyihän se. Minä luovutin porkkanan kanssa jo pari vuotta sitten, keskityn lajeihin, jotka erottaa ilman suurennuslasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun löysit, reitti tänne on pikkuisen mutkikas kun olen tällaisessa vähän kahden osoitteen loukussa... ;) Joo, eihän sitä ihan kaikkea tarvitse kasvatella, porkkanoissa tosiaan omat haasteensa.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!