perjantai 24. heinäkuuta 2015

Blogikuulumisia


Olen tästä ainakin itse pikkuisen innoissani, blogiarvonta lähestyy ja ensimmäiset arvontapalkinnot ovat jo saapuneet :) Tässä vain kovasti odottelen, milloin 100 000 sivunäyttöä tulee täyteen, sitten on tuon juhla-arvonnan aika!

Tässä odotellessa ajattelin luoda vähän katsausta siihen, mitkä asiat blogissani ovat erityisesti kiinnostaneet teitä lukijoita - ennen muuta siksi, että yllätyin vähän itsekin, kun sadepäivän ratoksi tutkailin tilannetta.

Katsoin tätä nyt lähinnä erilaisten aihepiirikokonaisuuksien kautta.

Olen nimittäin jaotellut kaikki blogissa kirjoittamani postaukset kuuteen eri aihepiiriin, joiden alta juttuja on helppo löytää. Nämä kuusi aihepiiriä ovat: Puutarhassa ja pihalla, Parasta keittiöstä - (kasvis)kokkailua, Talossa, Kyllä maalla on mukavaa, Diy - tee se itse -juttuja sekä Sitä sun tätä.

Nämä pääaihepiirit löytyvät tuolta sivun oikeasta ylälaidasta blogin sisällysluettelona. Kun klikkaa jotain pääotsikoista, pääsee tarkempaan sisällysluetteloon, josta löytyvät blogikirjoitukseni ryhmiteltynä eri alaotsikoiden alle.

Näiden eri aihepiirien suosiota kun katsoo, niin koko blogini kahden vuoden ajalta ehdottomasti suosituin on Puutarhassa-osio, hyvä asia näin puutarhablogille.

Mutta sitten se, mikä yllätti, on jo heti seuraavana tuleva Diy - tee se itse -osio, jota on tähän mennessä katsottu noin puolet puutarhajuttujen lukukerroista, vaikka olen perustanut koko sivunkin paljon myöhemmässä vaiheessa.

Erityisen erikoiseksi tämän tekee se, että Diy-juttuja on blogissani toistaiseksi olemassa todella paljon vähemmän, vain parikymmentä, kun varsinaisia puutarhajuttuja löytyy pitkälti toista sataa.

Diy-osion suosio on myös edelleen kovassa nousussa; esim. viimeisen kuukauden aikana sitä on klikattu noin tuplasti puutarhaosioon verrattuna! Tästä voinee päätellä, että itse tekeminen ja erilaiset kädentaidot ovat tällä hetkellä kova juttu, ja mikäs sen parempi asia. Kai me tietokoneihmiset tarvitsemme koneen ääressä istumisen vastapainoksi jotain konkreettista tekemistä ja tyydytystä omien kätten työn tuloksista.

Yksittäisistä postauksista kaikkein suosituimpia ovat olleet erilaiset harjateräksen puutarhakäytöstä kertovat jutut. Viimeisen kuukauden aikana kolme luetuinta ovat olleet jutut harjateräksestä, betoninvalannasta sekä parsakaalin kasvatuksesta.


Sateista huolimatta, oikein hyvää naistenviikon jatkoa!

5 kommenttia :

 1. Onpa blogisi suosittu. Mikäpä kun on kivoja ja mielenkiintoisia aiheita.

  VastaaPoista
 2. Sinulla on kyllä kiva blogi! Kivoja juttuja ja hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on hyvät kuvat ja kerrot kivasti asioista. Käsillä tekeminen on onneksi taas tullut suosioon ja itse tehdyt työt ohjeiden ja kuvien kera kiinnostaa kyllä...:).

  VastaaPoista
 4. Sinulla on hauska ja opettavainen blogi. Sitä on ilo seurata.

  En kyllä ihmettele tuota DIY-osuuden suosiota. Itse kun seikkailen Pinterestissä, niin hakusanaksi kirjoitan useimmiten DIY garden...

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia tosi mukavista kommenteistanne, nämä lämmittävät kummasti! Kiva kuulla, että blogini on ollut iloksi ja hyödyksikin. Olen pyrkinyt sen tekemään sen sorttista juttua, millaista olen itse kaivannut - itse tekemällä voi saada mitä haluaa - tai toisinaan mitä sattuu syntymään ;) Kivoja blogeja on teillä muillakin!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!