sunnuntai 17. elokuuta 2014

Mainiot ja maistuvat kasviskroketit

Ainekset monitoimikoneen kulhossa ennen sekoittamista.
Kasviskroketit on yksi loistavia ruokalajeja siinä tilanteessa kun tuntuu, ettei koko keittiöstä tahdo löytyä mitään ruoaksi laitettavaa.

Pidän aina kaapissa varmuuden vuoksi muutaman purkillisen valmiita, keitettyjä kikherneitä tai papuja. Ne toimivat hyvänä pohjana kasvikroketeille. Mukaan tarvitaan myös sipulia, valkosipulia, mausteita ja yksi kananmuna sitomaan massaa. Näiden lisäksi krokettimassaan voi laittaa melkein mitä vain kotoa löytyvää kasvista.

Hyvin sopivat esim. porkkana ja kesäkurpitsa raastettuna sekä esikeitetyt härkäpavut. Myös raastettua perunaa sekä keitettyä kvinoaa voi laittaa joukkoon. Kasvisraasteista tulee saada pois ylimääräinen neste, raaste kannattaa laittaa valumaan siivilään ja vielä puristella lopuksi nestettä pois.

Ainekset kananmunaa lukuun ottamatta laitetaan tehosekoittimeen tai vastaavaan ja hienonnetaan massa tasaiseksi. Kananmuna lisätään lopuksi. Massaan voi laitaa myös hiukan (gluteenittomia) jauhoja, varsinkin jos se tuntuu turhan kostealta.

Massa pyöritelllään käsin pieniksi palleroiksi, kieritetään (gluteenittomissa) korppujauhoissa ja paistetaan kypsiksi reilussa öljyssä.

Jos et pidä kovin voimakkaasta sipulinmausta, voi sipulin kuullottaa öljyssä ennen sen lisäämistä krokettimassaan.

Krokettien kyytipojaksi sopii mainiosti jugurttkastike (maustamatonta jugurttia, johon sekoitetaan vähän sokeria, sitruunamehua ja/tai sitruunapippuria, yrttisuolaa ja valkosipulia).

Tästä pääset vielä myöhemmin kirjoittamaani ihanien punajuurikrokettien ohjeeseen.

Siinä ne tirisevät pannulla.

6 kommenttia :

  1. Tulin kiittämään ohjeesta, sillä tein näitä omilla kasviksillani. Ja perhe söi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Neili, kiva kuulla! Tämä on meilläkin ruokalaji, joka uppoaa kuin kuumille kiville :) Kroketteja pitäisikin tehdä useammin kuin mitä niitä tulee tehtyä!

      Poista
  2. Varmasti on maut kohillaan, näitä tarvii kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Minullakin on jo seuraavan satsin tekeminen suunnitteilla. Joukkoon voi muuten laittaa myös vähän persiljaa, näyttää kivalta ja antaa hyvää makua :) Ja jos tykkää vähän tulisemmasta, niin ripaus cayennepippuria passaa myös hyvin.

      Poista
  3. Onko näissä pakko käyttää gluteenitonta jauhoa vai käykö ihan normijauhot? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hyvin käy kyllä varmasti ihan mitkä jauhot vain. Jauhoa tulee sen verran vähän, ettei sen laadulla liene isompaa merkitystä. Paitsi tietysti että gluteenittomiin gluteenitonta.
      Pahoittelut, että vastaaminen hieman kesti. En nimittäin pystynyt laittamaan ollenkaan kommenttia toisella koneella, millä olen sitä aiemmin tehnyt. Mikä lie virhe ilmaantunut?

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!