maanantai 25. elokuuta 2014

Mehumaija laulaa...

On taas se aika vuodesta, kun sähkömittari juoksee vinhaa vauhtia. Mehustin höyryää hellalla, pakastimet puhisevat ja kuivuri hurisee suihkussa - minne olen sen sijoittanut, ettei kuumenna koko kämppää.

Näin mehustusaikaan olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon sokeria itse kukin mehustaja on tottunut hulauttamaan maijalliseen herukoita?

Kerropa kommentilla, millaista makeusastetta sinä suosit! Itse olen huomannut, että vuosien saatossa sokerin määrä on minulla vaivihkaa hiljalleen lisääntynyt.

Sen verran kiirettä pitää nyt sadonkorjuun kanssa, että se näkyy täällä blogipäivityksissäni vähän normia harvempana tahtina. Olen kuitenkin ahkeroinut Klingelin Naistenhaun blogiin, kuten olen sinne luvanut - sieltä voit käydä lukemassa mm. tuoreimman postaukseni tuholaistorjunnasta kasvihuoneessa.

Vielä harmittelen taannoista blogini kuvahässäkkää, jossa linkit kaikkiin kuviin katkesivat, mikä tarkoittaa, että joka ikinen sadoista kuvista täytyy ladata uudestaan paikoilleen! Arki-iltana ei näemmä kerkiä laittaa kuosiin kuin muutaman postauksen, joten tätä vauhtia tämä korjausoperaatio vie kuukauden päivät :( Tuoreimmat kuvat alkavat olla kunnossa, mutta vanhempia kuvia puuttuu vielä runsaanlaisesti, pyydän siis kärsivällisyyttä!

Muistathan myös blogin 1-vuotiskilpailun, erilaisten palkintojen arvontaan voi osallistua vielä elokuun loppuun saakka!

2 kommenttia :

 1. Tänä vuonna olen heittänyt vasta kattilaan hieman sokeria mehun päälle. Meillä mies tykkää vähemmän makeasta kuin me muut, joten laitan vasta juontivaiheessa itselle extrasokerit.

  Kävin lukemassa postauksesi tuhohyönteisistä kasvarissa. Pitää varmaan itsekin laittaa ensi kesänä verkot luukkuihin ja oviin, kun kirvat, jauhiaiset ja muut ilmestyvät joka kesä. Meillä, kun on avoimet ovet ja ikkunat koko kesän ;D Riittääkö tomaattien varsien ravistelu pölyttämään ne vai pitääkö kasveja pölytellä jollain muullakin tavalla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän hienoa, että pärjäätte noin vähällä sokerilla! Mulla tosiaan meni aiemmin maijalliseen neljännespussillinen sokeria, mutta nyttemmin hulahtaa jo kolmannes, tai jopa enemmän. Tiedä sitten onko tuo miten paha yhdistelmä hampaille, hapan, mutta sokeroitu mehu?
   Tällä kokemuksella suosittelen kyllä noiden verkkojen värkkäämistä kasvariin. Metallirunkoiseen valmiskasvariin niitä voisi olla hankala asentaa, mutta teilläkin taitaa olla itse tehty puurunkoinen.
   Tomaateille ravistelu kyllä riittää aika pitkälle. Sen lisäksi olen pyydystellyt ulkoa muutamia kukkakärpäsiä ja siirtänyt ne kasvariin pölyttämään (toivottavasti tällainen toiminta on sallittua...) Ovat minusta tosi tehokkaita pölyttäjiä, jaksavat kiertää kukasta kukkaan vaikka kuinka kauan. Paljon pidempään kuin vaikka kimalaiset, jotka kasvariin jouduttuaan painelevat äkisti katonrajaan pörräämään ja yrittämään sitä kautta hädissään pihalle.
   Sinulla kun on noita vattujakin ja muita, niiden pölyttymisestä en sitten oikein tiedäkään.
   Kovimpina hellepäivinä olen pitänyt noita verkkovirityksiäkin osin auki, jotta tuuletus olisi mahdollisimman tehokasta. Tuholaiset kun eivät juuri lentele kovalla helteellä, vaan ongelma on enemmänkin iltaisin ja yöaikaan.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!