Normaali pannaritaikina kypsennetään muffinsvuoan koloissa. Rapeaa paistopintaa tulee näin enemmän. Nämä olisivat käteviä otettavaksi evääksi vaikka piknikille, sitä aikaa odotellessa!
Hyvän pannukakun salaisuus: kevyesti vaahdotetut kananmunat. |
Taikina kaadetaan uunissa kuumennetun muffinsvuoan koloihin. |
Mutta nyt noiden minipannareiden valmistukseen.
Gluteeniton pannukakkutaikina
2 kananmunaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1/2 l maidon ja piimän sekoitusta (esim. 1 dl piimää)
1,25 dl gluteenitonta jauhoa
Vispaa kananmunia sokerin kera hetki niin että ne vaahtoutuvat kevyeksi vaahdoksi. Lisää suola, neste ja jauhot hyvin sekoittaen. Anna mielellään turvota hetki.
Laita sillä aikaa muffinsvuoan koloihin nokareet rasvaa tai pieni loraus ruokaöljyä. Laita muffinsvuoka uuniin ja uuni lämpenemään 225 - 250 asteeseen. Kun uuni on kuumentunut valmiiksi, ota vuoka uunista ja kaada taikinaa koloihin. Kolot saavat tulla melko täyteen, taikina ei kohoa kovin paljoa. Paista noin 30 min.
Tästä löydät vielä ohjeen herkulliseen pikahilloon.
Valmista on! |
Mä löysin just jonkun kivan pannukakkuohjeen missä oli ihan pieniä pannukakkuja ja mietin mihin ne vois laittaa. Kaupassa tulikin mieleen juuri nuo muffinsivuoat. Ainakin täällä oli paikallisessa Sittarissa muistaakseni sellainen mihin mahtuisi 12 pannaria. Pitää käydä joku päivä hakemassa :).
VastaaPoista