maanantai 30. joulukuuta 2013

Säätila hämmentää

Kun katsoo ulos ikkunasta, ei voi kuin ihmetellä. Ei osaa oikein olla, kun on kesä talven keskellä.

Voisi tehdä mitä vain sulan maan asioita - vaikka pestä ikkunoita, raivailla puutarhassa, pyöräillä - mitä monet näyttävät tekevänkin. Mutta mihinkään noihin ei oikein osaa ryhtyä, kun nuo hommat eivät kuulu tähän vuodenaikaan.

Toisaalta tuntuu aika vaikealta ja etäiseltä kuvitella nyt sitäkään, että piha voisikin olla puolimetrisen vitivalkean lumikerroksen peitossa.

Olen laittanut blogiin kuukausittain ajankohtaan sopivan kuvan. Nyt ihmeissäni pohdin, mikä voisi olla tammikuun kuva - kai sitten tällainen juuri otettu kuva syvänvihreästä metsästä kuin parhaimpaan kesäaikaan? Vain lehdet puuttuvat puista.

Jos vain pääsee, niin nyt kannattaa mennä käymään metsässä. Siellä on yllättävän kuivaa, ja kaunista. Kirkkaampana päivänä valo siivilöityy upeasti puiden välistä, kun lehtipuut eivät ole varjostamassa.


2 kommenttia :

 1. Onhan tämä aika outoa, kun ei ole täällä Savossakaan nyt lunta kuin paikoin. Pihamme suli ja olin ensimmäisen kerran elämässäni puutarhatöissä Tapaninpäivänä! Leikkasin kuivuneita kukkasia, ruusuja (olivat varmaan ihmeissään), katkoin vatun oksia, näin mustarastaan ja linnut liversivät. Föhn-tuuli lämmitti. Mieheni haravoi eilen lehtiä. Tuntui aivan keväältä, mutta nyt jo pakastuu...Hyvää uutta vuotta teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anni,

   olettepa ahkeroineet, täytynee tässä ryhdistäytyä itsekin. Meikäläisellä mennyt lähinnä sisähommissa, kun on vähän uudenvuodenvieraita tulossa.
   On kyllä erikoista, ettei tuota lunta ole pohjoisempanakaan. Saas nähdä, miten tämä talvi tästä etenee. Oikein hyvää uutta vuotta sinnekin! - Kerttuli -

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!