sunnuntai 21. elokuuta 2022

Melkoiset maissit!

Tämä kesä näyttäisi olevan erityisen suosiollinen maisseille, onneksi tuli laitettua niitä kasvamaan.

Vaikuttaisi olevan tulossa ennätyssato, jos ei tässä ihmeitä tapahdu. Tämä elokuinen lämpöaalto näyttäisi vielä kruunaavat homman.

Taimia on minulla alle kymmenen, mutta ne ovat tosiaan kasvaneet sitäkin innokkaammin - niin pituuden kuin myös tähkien lukumäärän suhteen.

Piti ihan huviksi mitata korkein taimi, sen latva huitelee 3 metrissä ja 15 sentissä 🙂

Siellä ne kurottelevat kohti taivasta... 🙂
Vielä ei yksikään tähkistä ole ehtinyt kehittyä kypsäksi asti. Nähtäväksi jää, miten iso osa tähkistä ehtii valmistua. 

Lupaavia tähkänalkujakin löytyy runsaasti.
Pituus- ja muu kasvu on varmasti vähän hidastanut tähkien kehittymistä. Toisaalta tämä elokuinen lämpöaalto on nyt varmasti aivan mannaa maisseille, toivotaan että ne ehtivät valmistua. Itse kasvatettu maissi kun on niin hyvää, ei voi puhua samana päivänä kaupan tuotteiden kanssa 🙂

Tästä pääset juttuuni, josta löytyy tarkempia neuvoja maissinkasvatukseen.

Kasvaako sinun puutarhassasi maissia?

#maissi #kasvatus #kasvattamimen #maissinkasvatus #puutarha #tähkä #maissinkasvatus #maissisato8 kommenttia :

 1. Onpa komeita maisseja. Muutama vuosi sitten kasvatin maissia. Tähkät jäivät varsin pieniksi. Tänä keväänä kylvin popcornia, joista kasvoi kauniin vihreä kesäkukka. Tähkää ne eivät ehdi muodostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden eksoottisempien kasvien onnistuminen on kyllä aina vähän sattumanvaraista. Meneehän se maissi hyvin noinkin, kaunis kasvi 🙂 Mulla myös kasvaa yhdessä kukkaruukussa yksi pieni maissintaimi. En ymmärrä, mistä se on sinne putkahtanut 🙂

   Poista
 2. On kyllä kasvanut komeaksi. Tämä suorastaan trooppinen kesä on varmasti suotuisa maissille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, hyvä kesä kaikille vähän eksoottisemmille kasveille!

   Poista
 3. Joskus nuorena ja mistään tietämättömänä, kasvattelin onnistuneesti maisseja. Niitä tuli niin paljon, että tähkiä pakastettiinkin. Nykyään maissit eivät oikein onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se on kyllä jännä, kun joskus joku tosiaan onnistuu ihan mutu-tuntumalla, ja sitten taitojen karttuessa ei enää. Mulla on vähän sama ainakin pinaatin kanssa. Ja kyllä myös parsakaalit kasvoivat aiemmin huomattavasti paremmin.

   Poista
 4. Harmi, että maissilla on niin pitkä aika kypsyä. Tänä vuonna ne varmasti onnistuvat erinomaisesti. Ehkä otan itsekin ensi vuonna kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, tarvitsee kyllä esikasvatuksen ja vielä riittävän hyvän kesän. Näiden eksoottisempien kohdalla se on aina oma jännityksessä, kun ei voi etukäteen tietää, millainen kesä milloinkin on tulossa 🙂

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!