lauantai 2. huhtikuuta 2022

Ongelmia pikkukärpästen kanssa? Oletko kokeillut tätä?

Onko sinulla ollut taimikasvatuksessa ongelmia pikkukärpäsistä? 

Minulle nämä ovat jokakeväinen riesa. Toisinaan pienempi, joskus isompikin harmi. Kun ongelma on ollut pahimmillaan, mullassa on pyörinyt pienenpieniä kärpäsentoukkia siinä määrin, että ne ovat jopa haitanneet taimien kasvua.

Nyt luin jostain käsittämättömän yksinkertaisen niksin, joka näyttäisi auttavan tähän ongelmaan. Taimipurkkien luo laitetaan sitruunanpuolikas, tai useampi. Pikkukärpäset eivät kuulemma pidä sitruunan tuoksusta.

Pitihän sitä heti kokeilla, kun näin yksinkertainen konsti oli tarjolla. Tänä vuonna pikkukärpäsongelma ei ainakaan vielä ole ollut kovin suuri, mutta kyllä niitä on vähän väliä taimien yllä lennellyt.

Laitoin pari sitruunanpuolikasta taimien lomaan muutama päivä sitten. Hämmästykseni oli suuri, sillä kuin taikaiskusta pikkukärpäset todellakin katosivat! Sen koommin ei ole näkynyt yhtä ainoaa.

Siitä minulla ei ole vielä tietoa, miten pitkään sitruunanpuolikkaiden teho riittää. Varmaan jossain kohtaa pitää vaihtaa tilalle uudet, täytyy seurailla tilannetta.

Olen muuten huomannut, että myös eri multamerkkien väillä näyttää olevan aika merkittäviä eroja pikkukärpäsongelman suhteen, ainakin luomu-sellaisten kohdalla. Olen siirtynyt Kekkilään, jonka kohdalla ongelma näyttää olevan huomattavasti pienempi.

Onko sinulla kokemusta tästä sitruunaniksistä tai muista luomukeinoista pikkukärpästen nujertamiseksi?

Aurinkoista viikonloppua!

2 kommenttia :

  1. Enpä ole tuollaiseen niksiin törmännyt, pitää laittaa testiin. Jonain keväänä pikkukärpäset menivät hyvin mehuansaan, mutta tänä vuonna se ei ole oikein toiminut. Mitähän mehua mahdoinkaan käyttää silloin? Tehokkain ja samalla taimille vaarallisin kokeilemani konsti on kuitenkin ollut imurointi. Yleensä taimia kastellessa kärpäset lehahtavat lentoon, joten laitan imurin päälle ja pidän putken toisessa kädessä samalla kun kastelen taimia. Siinä saavat kärpäset kyytiä, tosin pitää olla varovainen, ettei vie imuria liian lähelle taimia :D Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Uusi juttu minullekin. Laitan vinkin muistiin, sillä välillä niitä pikkukärpäsiä tai banaanikärpäsiäkö ne ovat, ilmestyy huonekasvehinkin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!