tiistai 16. maaliskuuta 2021

Mitä odotat tulevalta puutarhakesältä?

Millaisia odotuksia sinulla on edessä odottavaan puutarhakesään? Oletko suunnitellut uudistuksia puutarhaan, tai aiotko kokeilla uusia kasveja tai lajikkeita? Vai oletko ajatellut mennä vanhalla tutulla, hyväksi havaitulla mallilla?

Hörtsänän arboretum Orivedellä.
Minulla on yksi asia, jota odotan niin kovin, etten meinaa nahoissani pysyä. 

Tuo asia ei kuitenkaan liity omaan puutarhaani, vaan lähitienoolle. Tähän lähistölle, Kangasalan kunnan puolelle aukeaa nimittäin yleisölle uusi arboretum, nimeltään Frick! Sitä odotan niin kovin innoissani, etten tiedä miten päin olla!

Paikka vaikuttaa niin houkuttelevalta, että uskon siitä tulevan jopa kesäinen "olohuoneeni". Tosin se tulee olemaan auki ainoastaan kahtena päivänä viikossa, ja vain muutaman tunnin kerrallaan. Tietääpähän, mistä minut kesällä noina aikoina todennäköisesti löytää 🙂 Vähän väliä käyn sivuilla kurkkimassa paikan kuulumisia, ja kausikortin hankintaa olen jo suunnitellut 🙂

Viime kesänä harrastin myös koronavuoteen sopivaa lähimatkailua, ja kerroin kuukausittain toisen lähikohteemme, Orivedellä sijaitsevan Hörtsänän arboretumin kuulumisista. Tämän jutun kuvat ovat Hörtsänästä. Uskon, että Frick tulee kuitenkin viemään mennen tullen voiton, ja ajattelin että voisin tehdä ensi kesänä samanlaisen kuukausittaisen sarjan sieltä. Ai, miten odotankaan porttien aukeamista toukokuun puolivälissä!

Tässä vielä linkki juttuuni, josta löytyy tietoa kymmenistä suomalaisista puutarhamatkailukohteista ensi kesän reissujen suunnitteluun!


#Frick #arboretumfrick #Hörtsänä #puutarhamatkailu #puutarhakohde #puutarhamatkailukohde #arboretum

8 kommenttia :

  1. Ihanaa kun kesä tulee ja päsee puutarhatöihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, tämä on ihan parasta aikaa, kun kaikki on vielä edessäpäin :)

      Poista
  2. Meillä kans odotellaan tuon uuden arboretumin aukeamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihan mahtavaa kun näin naapurustoon aukeaa tällainen paikka, varmasti vain kerran-elämässä-tapahtuma :) t. Kerttuli

      Poista
  3. Kiva, jos teet postauksia Frickistä. Vaikka meiltä ei sinne mikään ylitsepääsemätön matka ole, saattaa vierailut kuitenkin jäädä kauas tulevaisuuteen.

    VastaaPoista
  4. Samalla uudistusten tiellä jatketaan ensi kesäkin. Kiva, että aukeaa uusi arboretum ja vielä mukavampi, että teet sieltä postauksia. Ei tule itselläkään matkusteltua missään kauempana, joten on kiva pyörähtää edes virtuaalivisiiteillä puutarhakohteissa. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin kiva oli pyörähtää viime kesänä aina kerran kuussa Hörtsänässä tutkailemassa tunnelmia, että ehdottomasti täytyy jatkaa samaa hommaa ensi kesänäkin :) Mukavaa viikonjatkoa ja keväänodotusta sinne myös!

      Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!