sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Aika herätä talviunilta?

Jokohan se olisi vähitellen aika heräillä "talvikoomasta" ja alkaa pikkuhiljaa miettiä puutarha-asioitakin? Toistaiseksi olen lähinnä nauttinut hiihtoladuilla täysillä tästä upeasta talvesta. 

Välillä on kyllä käväissyt häivähdyksenomaisesti mielessä, että pitäisi varmaan alkaa pikkuhiljaa omistaa joku ajatus näille puutarha-asioillekin.

Jotain pientä on sentään tullut myös tehtyä. Ensimmäisen siemenpussin tulin kyllä hankkineeksi heräteostoksena jo joulun jälkeisestä alennusmyynnistä. Se on mielenkiintoisen oloinen parsapapu, jollaista en ole aiemmin tullut kokeilleeksi. Innolla odotan, mitä tuleman pitää! 

Jonkin aikaa sitten sain myös käytyä läpi omat vanhat siemenpussini sillä silmällä, että mitähän niistä pitäisi tässä ensi hätään kylvää. Pelkkä pussien läpi käyminen ei kuitenkaan valitettavasti oikein riitä, vaan pitäisi vielä saada siemeniä upotettua multaankin :) 

Nyt alkaisi jo olla korkea aika kylvää ainakin purjot, juurisellerit, ehkä vähän persiljaa ja muita yrttejä sekä ensimmäiset tomaatit. 

Tässä vielä linkki aiempaan juttuuni, jossa on tietoa esikasvatettavien hyötykasvien kylvöajankohdista.

Näitä ainakin pitäisi nyt ensi vaiheessa saada multaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!