perjantai 5. lokakuuta 2018

Mikä kumma kasvi?

Tunnen suht paljon puutarha- ja muita kasveja, mutta nyt törmäsin yhdessä siirtolapuutarhassa erikoisuuteen, jollaista en ole koskaan aiemmin tavannut.

Itse kasvista en harmi kyllä tullut ottaneeksi kuvaa, mutta sen sijaan nappasin mukaan yhden sen hedelmistä (aijai, puutarhavarkaus :(

Kasvi oli pensasmainen, tuuhea ja melko pieni, alle metrin korkuinen. Lehdet olivat pieniä, eivätkä muistuttaneet minusta oikein mitään tuttuja lehtiä. Erikoista kasvissa olivat nämä kellertävät, varsin voimakastuoksuiset hedelmät, joita oli kasvin pieneen kokoon nähden hämmästyttävän paljon. Hedelmässä on erikoinen, jotenkin parfyymimäinen tuoksu. Ei vaikuttanut päärynältä, jota nämä minusta kuitenkin eniten muistuttivat.

Hedelmien korkeus on noin neljä cm, ja leveys kolmisen senttiä.

Oli kummallista, että tuollaisessa pienessä pensaassa kasvoi tällaisia hedelmiä, jotka mielestäni kuuluisivat paremminkin johonkin puuhun. Mahtavatkohan nämä olla syötäviä? Hedelmäliha tuntui aika kovalta, enkä kyllä uskaltanut maistaa. Hyväksi hajusteeksi nämä ainakin sopisivat :)

Onko kasvi sinulle tuttu, osaisitko sanoa, mikähän tämä oikein mahtaisi olla?

9 kommenttia :

 1. Minullekkin tuli heti mieleen ruusukvitteni :-)

  VastaaPoista
 2. Kasvi on japaninruusukvitteni ja siitä voi valmistaa esim. hilloa ja marmeladia.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia teille kaikille, totta, kaikki tuntomerkit pitävät paikkaansa, tuo on tosiaan ruusukvitteni! Nimi oli kyllä entuudestaan tuttu, mutta en olisi kyllä mitenkään itse keksinyt tätä ruusukvitteniksi.

  Aika hauskan oloinen kasvi, pitää varmaan ottaa kokeiluun. Otinkin tuosta talteen siemeniä, nimenomaan siemenistä tuota näemmä voikin kasvattaa.

  Onko teillä kellään kokemusta tämän kasvattamisesta? Vähän hallanarka ilmeisesti on, mutta ainakin tuolla siirtolapuutarhassa näytti menestyneen oikein hyvin.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa laittaa siemenet ulos nyt syksyllä, niin ne itävät sitten keväällä.

  VastaaPoista
 5. Minullekin tuli ensiksi mieleen ruusukvitteni, vaikkei hedelmä olekaan tuttu. Olen yrittänyt kasvattaa siemenestä, ei ole onnistunut :) Kaunista syyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei sinulla ole lähtenyt siemenestä, saas nähdä kuinka minun käy. Tarvitseekohan siemenet kylmäkäsittelyn, kun Teija tuossa edellä vinkkasi kylvämään jo syksyllä?
   Seuraava konsti on sitten yrittää ostaa jostain taimi, jos ei siemenkylvö onnistu.

   Poista
 6. Minullekin ruusukvitteni tuli mieleen. Minulla niitä on pari pensasta, mutta hedelmiä en niistä ole vielä saanut. Tänä kesänä ne kukkivat ensimmäistä kertaa muutaman kukan voimin. Toivotaan, että siemenlisäyksesi onnistuu. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!