tiistai 17. tammikuuta 2017

Eikä, mitä puutarhablogeja :D

Sorruin pitkästä aikaa lukemaan lempi-ruotsi-blogejani, tietysti puutarha-sellaisia. Olen "kieltänyt" itseltäni niiden lukemisen, ettei uhkaavasti nousemassa oleva Ruotsi-kuumeeni vain enää kasvaisi ;)

Mutta nyt ei enää mahtanut mitään. Ja voi että, mitä ihanuuksia sieltä taas löytyikään! Muutaman kuukauden lukutaukoon mahtui jälleen vaikka mitä. Kaikkeen en edes kyennyt oikein ajatuksella syventymään, lähinnä ihastelin nyt ensivaiheessa kuvia.

Nämä muutamat suosikkiblogini ovat ihastuttavat Naturliga tingLinda Schilénin blogi sekä Isas trädgård. Viimeksi mainitussa kerrottiin mm. Etelä-Ruotsissa sijaitsevasta upean kuuloisesta Mandelmannin puutarhasta. Monissa postauksissa mainittu Sofiero on myös varmasti vastustamaton paikka.

Näihin kolmeen blogiin löytyy linkit myös blogistani tuolta oikeanpuoleisesta palkista alhaalta, jos haluat aina silloin tällöin käydä vilkuilemassa naapurimaan tunnelmia! Vaikkei ruotsinkieltä niin osaisikaan, jo pelkästään kuvia katsomalla pääsee hyvin tunnelmaan.

Näistä palautui myös elävästi mieleeni viimekesäiset ihanat matkat. Kävin nimittäin useampaankin otteeseen pyörimässä sekä Tukholmassa että Tallinnassa ajellen polkupyörällä ympäriinsä.

Polkupyörä on molemmissa kaupungeissa näppärä kulkuväline, pyöräillen pääsee nopeasti monenlaisiin paikkoihin. Molemmat kaupungit ovat kooltaan juuri sopivia pyöräilyyn, niissä on mukava pyöräilykulttuuri ja hyvät pyöräilyreititstöt.

Tukholmasta on jäänyt erityisesti mieleen syyskuun lopulla tekemämme reissu. Tuolloin sattui olemaan vielä ihanan lämmintä ja aurinkoista, lähes helteistä.

Viiletin toppi päällä onnellisena pitkin poikin kaupunkia ihastellen merenrantoja, kauniita vanhoja rakennuksia kahviloineen ja pikkuputiikkeineen, houkuttelevia saaria, maanläheisiä puutarhoja sekä tunnelmallisia syksyisiä hautuumaita...
Hauskoja minitaloja Astrid Lindgrens världissä Vimmerbyssä.

Tarkoitukseni on kirjoittaa vielä jossain vaiheessa blogipostauksiakin näistä pyöräreissuista. Ovat vain vähän työläitä kirjoitettavia kaikkine kuvineen ja muine yksityiskohtineen. Mutta yritän tässä keväämpänä, kunhan kunnon pyöräilykelit taas lähestyvät.

Tämän postauksen kuvat ovat kuviani eri puolilta Ruotsia, enimmäkseen huhtikuisilta Nordiska trädgårdar -messuilta Tukholmasta.

1 kommentti :

  1. Olisipas mukavaa kuulla lisää ruotsin kuulumisia. En ole koskaan käynyt, pitäisi varmaan korjata sekin asia joskus, kuulostaa niin hurmaavalta!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!