keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kiva aamuylläri

Pehmeän karvapintainen pieni
kurkkumelonin alku.
Käväisin aamulla ennen töihin lähtöä pikaisesti avaamassa kasvihuoneen.

Samalla sainkin huomata mukavan pienen yllätyksen; tämä vuonna ensimmäistä kertaa kokeilemani kurkkumeloni oli vihdoista viimein saanut kehitettyä ensimmäiset pienet vihreät meloninalut.

Kasvit ovat kasvaneet varsin rehevästi ja kukkineetkin niin emi- kuin hedekukin. Ja taimikasvatuksenkin aloitin varsin aikaisessa vaiheessa. Silti yhtään pientä meloninpötkylää ei ole vielä tätä ennen lähtenyt kasvamaan, vaikka pölyttäjiäkin on riittänyt. Tätä olen ihmetellyt, ja vähän pettyneenä koko kasviin olin jo ajatellut, että tämä saa jäädä viimeiseksi kokeiluksi.

Saas nähdä, kuinka noiden pienten alkujen käy, ehtivätkö varttua syötäviksi asti, kun elokuuta jo mennään. Olisi kyllä mukava päästä maistamaan, miltä nuo kurkkumelonit mahtavat maistua.

Tämä yksilö kasvoi ulkosalla astiassa. Siirsin sen saman tien kasvihuoneeseen, jos se jatkaisi jatkaa kasvuaan paremmin siellä.

Mukavaa alkanutta elokuuta kaikille, nyt nautitaan sadonkorjuusta!

4 kommenttia :

 1. Voi miten söpöjä pötkylöitä<3
  Minä kokeilin ekan kerran viidakkokurkkua ja yllätyksekseni löysin hirmuisen pieniä kurkun kukkia ja pikkuruisia kurkun alkuja.Ihan kuin nukkekodista konsanaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet kokeilut on kyllä ihan parhaita, ne tsrjoaa aina mukavia yllätyksiä :)

   Poista
 2. Kaverin kasvarissa meillä on kurkkumeloni. Vai melonikurkku?...
  No kuitenkin, se on pitkulaisempi kuin tuo sinun. Mutta kurkulle maistuu, on vain tosi paljon kuivempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaisikohan kuitenkin olla sama kasvi? Näiden kurkkumelonien pitäisi kasvaa n. 15 sentin mittaisiksi, ja muuttua vielä kypsyessään keltaisiksi. Muodon pitäisi näissä pysyä tuollaisena vähän pulleana ja maun pitäisi muistuttaa melonia. Ehtisipä edes yksi kypsymään, niin pääsisi maistelemaan :)

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!