torstai 17. syyskuuta 2015

Olen niin iloinen...


kun maasta nousee tänä vuonna jälleen toinen toistaan komeampia, pidempiä ja hyväkuntoisempia porkkanoita. Edellisenä vuonna porkkanat enimmäkseen epäonnistuivat, ne itivät surkeasti ja porkkanakempit ja -kärpäset vahingoittivat niitä harvoja itäneitä.

Tänä vuonna pidin porkkanoiden suojana aika pitkään harsoa, minkä pitäisi estää tuholaisten hyökkäykset.

Myös lantut näyttävät ihan lupaavilta.
Aivan erityisesti tämä kesä tuntuu kuitenkin suosineen juurisellereitä; niiden mukulat pullistelevat jo nyt komeina maan pinnassa, ja niillä on vielä reilusti kasvuaikaa jäljellä.

Juureksethan kasvavat erityisesti näin loppukesästä, joten ne saavat olla vielä rauhassa maassa jatkamassa kasvuaan. Mitä nyt muutamia pitää napsia makupaloiksi!

Muuten, blogini sivulaskuri alkaa näyttää mukavia lukemia, ihan pian täyttyy 100 000 katselukertaa, ja silloinhan on aika järjestää pieni juhla-arvonta :) Muutama päivä tuohon vielä mennee, pysythän linjoilla!

8 kommenttia :

 1. Komeita juureksia, niitä on ilo nostaa maasta :) Täällä on punajuuret hyvänkokoisia, mutta palsternakat pienen porkkanankokoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tuo menee, noinkin yksinkertaisista asioista voi ilo irrota :) Kiva, että sinulla on punajuuret onnistuneet. Mulla ei tänä vuonna itänyt jostain syystä yksikään punajuurensiemen, joten niitä ei nyt ole. Se on jännä juttu, että samanakin vuonna yksi kasvi menestyy yhdellä, ja toinen taas toisella puutarhurilla!

   Poista
 2. Ihania porkkanoita olet saanut. Kyllä satoa on kiva korjata. Mukavaa viikonloppua sinulle! Arvontaa odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadonkorjuu taitaa kyllä olla ainakin melkein parasta näissä puutarhahommissa. Toivottavasti päästään pian arvonnan pariin!

   Poista
 3. Voi että, on se aivan erityistä saada syödä ihan itse kasvatettuja herkkuja! Kyllä se niin on, että joka vuosi on erilainen. Tänä vuonna oli tosi kylmä alkukesä, vaan eipä se minullakaan ainakaan juureksissa näkynyt mitenkään. Mielekästä sadonkorjuuta sinullekin, kun sen aika koittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se kyllä on, että omat vihannekset ovat jostain syystä aivan erityisen herkullisia. Sillä varmaan on osansa, kun ne on ihan itse kasvatettu, mutta kyllä kasvisten tuoreuskin tuossa varmasti osaltaan vaikuttaa. Eipä saa kaupasta yhtä tuoretta tavaraa.
   Se on totta ja mukava juttu, että juurekset eivät ihan pienestä hätkähdä. Niitä taitaakin kuivuus haitata eniten. Mukavia syyspuuhia sinulle myös!

   Poista
 4. Ihanaa on satosi. Ainakin kosteutta riitti tänäkesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkulin käsityöt! Joo, eipä ole tarvinnut tänä kesänä liiemmälti kastella. Ja toisaalta elokuun aurinko ja lämpö pelasti vielä monet alkukesän säästä kärsineet kasvit.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!