perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannus on meillä...


pikkuisen turhan märkä ja viileä, harmi kyllä.

Moni kasvi tuntuu jo olevan vähän hätää kärsimässä tämän kosteuden kanssa. Ja toisaalta on vaikea keksiä oikein mitään kasvia, joka erityisemmin hyötyisi vallitsevasta säätilasta.

No mansikat kyllä näyttävät toistaiseksi varsin tuuheilta ja hyviltä ja kukkiakin on runsaasti. Pian nekin kuitenkin kaipaisivat jo vähän poutaa.Eniten liika märkyys tuntuu haittaavan erilaisia palkokasveja - herneitä ja papuja. Pienet kasvinalut mädäntyvät herkästi liiassa kosteudessa.

Onneksi kävin hetki sitten virittämässä hernepenkin suojaksi tuollaisen pikaisen tunnelin yli jääneistä valokatteenpaloista. Saman tien kun sain sen valmiiksi, alkoi oikein kaatosade. Herneiden tilanne näyttää nyt huomattavasti paremmalta, jospa tuo vielä pelastaisi hukkumaisillaan olevat herneenalut.

Jotenkin tämä säätila alkaa tuntua niin kovasti tutulta, piti ihan kurkata viimekesäistä tekstiä samoihin aikoihin. Nythän on kuitenkin jopa melkein kymmenkunta astetta lämpimämpää kuin viime vuonna - iloitaan siis siitä! Ja lohdutukseksi myös se, että kyllähän viime kesänäkin sitten lopulta ihan kelvollinen sato tuli, vaikkei alku ollut kovin lupaava.
Yleensä ensimmäiset kesäkurpitsat on valmistuneet jo juhannukseksi,
tällä kertaa joudutaan vielä odottamaan.
Sadon aikaistamiseksi tämä kurpitsa on ollut toistaiseksi
astiassa kasvihuoneessa, mutta silti ei satoa ehtinyt vielä tulla.
.   

No nytpä on toisaalta mahdollisuus nauttia kaikessa rauhassa olosta sisätiloissa - lueskella, oleskella, ihmetellä...

Mitä kuuluu sinun juhannukseesi?


6 kommenttia :

 1. Meilläkin on ollut tosi kylmää ja sateista.
  Mukavaa Juhannusta sateesta huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kysymästä, olen sisällä tekemättä mitään ja nautin. :D

  Iloista juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Hyvää juhannusta!!!

  Minä iloitsen kukkivista tomaatintaimista, kaikki muu näyttää niin ankealta. Päivittäin käyn laskemassa itäneet salkopavut, kesäkurpitsat ja kurkut. Toivottavasti pian lämpenee

  VastaaPoista
 4. Hyviltä kuulostavat teidän juhannuksenne, ei anneta sään häiritä! Sitäpaitsi, välillä on ollut sateiden välissä jopa kohtalaisen lämmintä, silloin on pitänyt heti sännätä ulkohommiin. Tämä säätila houkuttelee myös leipomaan, juuri paistuvat tuulihatut uunissa... :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on sateesta huolimatta ollut päivällä +17C lämmintä! Tuli ihan hiki koirien kanssa lenkkeillessä.
  Olen istuttanut, suunnitellut, hiukan kitkenyt ja kasvihuoneessa piti jopa kastella! Sadetakki päälle vaan ja saappaat jalkaan niin johan pihalla voi hyvinkin olla.

  Meillä ei oikein näytä vielä kasveja sää haittaavan, aika hiekkaisessa maassa on tälläisellä ilmalla runsaasti hyviä puolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuo kyllä myös on, että sää on asenne- ja pukeutumiskysymys. Joo, luinkin blogistasi, että monenlaista olit ahkeroinut! Ollapa hiekkamaa, täällä savimaalla tuo liika vesi on aika ongelma, kasvin juuret tukehtuvat märässä maassa eikä siellä oikein parane kävelläkään. Olisipa tänä vuonna hoksannut istuttaa kasvit sellaisiin kohopenkkeihin, se olisi varmasti nyt toiminut.

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!