lauantai 14. helmikuuta 2015

Luulin olevani ajoissa...

Olen aiemmin kertonut, kuinka minulla on yleensä vaikeuksia saada itseäni motivoitua kylvöhommiin riittävän aikaisin, näin kun talvi on vielä parhaimmillaan, eikä keväästä ole juuri tietoakaan. Niin on ollut jälleen hiukan nytkin.

Kuvittelin silti olevani nyt kerrankin liikkeellä hyvissä ajoin, kun sain juuri haudattua ensimmäiset tomaatinsiemenet mullan uumeniin. Kunnes, tulin vilkaisseeksi viimevuotisia kylvöaikataulujani, ja sainkin huomata olevani viimevuotisesta jopa muutaman päivän myöhässä. Eivätkä taimet silloinkaan olleet mitenkään liian varhaisia.

No, kyllä taimet varmasti vielä hyvin kerkiävät, ja kasvatteluintoani lisäävät kyllä hyvä kasvivalaisin, jonka valossa tiedän taimien nyt varttuvan hyvin, sekä toisaalta kasvihuoneemme, jota sain viime kesänä paranneltua monella tapaa - siitä lisää joskus myöhemmin...

Vielä tämän viikonlopun ajan sinunkin on mahdollisuus osallistua tuollaisen samanlaisen kasvivalaisimen arvontaan kevätarvonnassani, kannattaa osallistua!

Mukavaa ystävänpäivä- ja laskiaisviikonloppua, muistakaahan herkutella ihanilla kermapullilla!

7 kommenttia :

 1. Olet sinä minuun nähden tomaattien kanssa ajoissa, minä laitan ne vasta kuukauden kuluttua kasvamaan :-)

  Ihanaa ystävänpäivän iltaa tulin toivottelemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän tuo kyllä toisaalta on, että myöhemminkin ehtii vielä ihan hyvin, lähinnä taidan olla "myöhässä" suhteessa näihin omin aikatauluihini. Pitkän talven jälkeen sitä toivoisi aina saavansa mahdollisimman varhaisia vihanneksia, siksi olen pyrkinyt tekemään kylvöjä niin aikaisin kuin vain mahdollista.

   Poista
 2. Minäkin kylvän tomaatit aina äitini syntymäpäivänä 13.3 <3 Vaikka hyvä se on olla ajoissa, ainahan tomskuja voi koulia syvemmälle jos meinaavat venähtää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo idea kylvön ajoittamisesta jonkun syntymäpäivään onkin hyvä! Yhdellä lapsistamme on synttärit tässä helmikuun alussa, voisinkin jatkossa ajoittaa siihen :)

   Poista
 3. Minulla on tomaateilla tehty kylvökokeilu, mutta loput tomaatit kylvän vasta kuunvaihteessa, ettei tule taimilla liian ahdasta sisällä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!