lauantai 23. joulukuuta 2023

Miten sujuu jouluvalmistelut?

Huh, aika huoahtaa ja hengähtää, joulun ruoanlaittomaraton alkaa olla tältä päivältä ohi.

Huomenna vielä pientä viimeistelyä, sitten pitäisi kaiken olla valmista. 

Työläydestä huolimatta nautin kovasti näistä joulun ruokavalmisteluista. Joulun ruoat ovat lopulta kuitenkin varsin yksinkertaisia ja valmistuvat pitkälti edullisista, kotimaisista raaka-aineista. Varsin isolta osin pääsee hyödyntämään myös oman puutarhan satoa.
Waldorfin salaatti ja sienisalaatti valmistumassa.
Mitkä ovat sinun jouluherkkujasi? Minulle aikalailla must on sienisalaatti itse suolatuista sienistä sekä ihana waldorfin salaatti, johon tulee oman maan juuriselleriä.

Laatikoista olen jättänyt pois lanttulaatikon, mutta imelletty perunalaatikko ja porkkanalaatikko valmistuvat oman puutarhan perunoista ja porkkanoista. Tänä vuonna kokeilin jälleen myös punajuurivuokaa, saapa nähdä miltä maistuu.

Myös hieman suuritöisempi rosolli kuuluu suosikkeihini. Se ei ole kuitenkaan perheessämme muiden mieleen, niin en ole viitsinyt sitä viime aikoina pelkästään itselleni valmistaa. Nyt on kuitenkin ilmaantunut vävymies, joka on myös rosollin ystävä, niinpä otin tämän herkun jälleen ohjelmaan 😊

Sitten on vielä yksi koko perheemme pitkäaikainen perinneherkku, savupororulla. Siihen ohuille kylmäsavuporoviipaleille sivellään piparjuurituorejuustoa ja koko komeus kääritään rullaksi, josta leikataan siivuja kääretortun tapaan.

Pian päästään herkuttelemaan, mukavaa joulunaikaa kaikille!

4 kommenttia :

 1. Meillä mennään aikalailla perinteisin jouluruuin. Oma herkkuni on lanttulaatikko ja onneksi isäntäkin on vihdoin oppinut tykkäämään siitä. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluna ovat perinteet kunniassa, ja se on kyllä minusta jotenkin tosi mukava juttu. Me pääsimme eilen aikuisten lasten kuva- ja muiden terveisten kautta tutustumaan kolmen eri suvun joulupöytiin, näistä yksi oli Virossa. Oli suorastaan hämmästyttävää, miten samankaltaisia nämä olivat. Ruoat kuulemma vielä maistuivatkin isolta osin samoilta kuin äidin 😊 Mukavaa, että joku asia tässä maailmassa on hyvin pysyvää, ja näin isosti ihmisiä yhdistävää 😊

   Poista
 2. Kinkku ja lanttulaatikko. Tänä vuonna tein vaihteeksi uunijuureksia ja olivat hyvää vaihtelua.
  Hyvää joulun jatkoa 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Maatuska, mukavaa joulupäivän myöhäisiltaa! Näin meillä on erilaisia makumieltymyksiä, ja se on vain ja ainoastaan hyvä asia 😊 Juurekset eri tavoin valmistettuina ovat minunkin makuuni, ja sopivat mainiosti jouluun. Siitä tulikin mieleeni herkullinen jouluruukku, mitä aiemmin tuli tehtyä hyvinkin usein, myös muulloin kuin jouluna:
   https://parastapuutarhasta.blogspot.com/2013/10/jouluruukkua.html?

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!