maanantai 26. joulukuuta 2016

Vaaleanpunaista tähteä metsästämässä...

Yleensä joulukukilla ei ole minulle niin kovasti väliä. Kunhan jotain on - paitsi ei mielellään joulutähteä, se ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini.

Tänä jouluna sain kuitenkin jostain päähäni, että piti saada kolme, mieluiten keskenään eri väristä - pientä joulutähteä! Samaan ryhmään yksi perinteisen punainen, yksi valkoinen ja vielä yksi vaaleanpunainen.

Ajattelin, että käyn nopeasti hakemassa kukat jostain lähikaupasta. Onneksi olin ajoissa liikkeellä, sillä tästä tulikin vähän isompi projekti. Vaaleanpunaisia joulutähtiä kun ei näemmä haetakaan noin vain, niitä ei näytä olevan suunnilleen missään. Kyllä aiempina vuosina mielestäni kaikki paikat on pullistelleet myös noita vaaleanpunaisia tähtösiä, tai sitten muistan vallan väärin.

Kiersin useita kukkakauppoja ja muita myymälöitä - huonolla menestyksellä. Luovuttaakaan ei malttanut, kun oli tämän idean päähän saanut. Lopulta kauppahallin kukkakaupasta löytyi pari jonkunlaista vaaleanpunaista yksilöä. Ei ihan niin hempeää kuin olin ajatellut, mutta paremman puutteessa saivat menetellä.


Vaan kyllä kannatti etsiskellä, kaikki joulunajan vieraat äkkäsivät oitis vaaleanpunaisen joulutähden ja ihastelivat sitä - ehkä se ei olekaan niin kovin tavallinen?

Sitä muuten vielä mietin, että mistäs tämä joulutähti-innostus nyt yhtäkkiä putkahti - olenkohan tulossa äitiini :o Mielestäni joulutähti ei kyllä taida kuulua hänenkään lempikukkiinsa - olen siis varmaan tulossa mummooni :O

8 kommenttia :

 1. Kaunishan se joulutähti onkin. Itse olen vaan joskus hommanut ja huonolla menestyksellä niitä hoitanut, enkä sen koomin ole uskaltanut ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saa nähdä, miten pitkään nuo minulla selviävät, vielä ainakin ovat hengissä. Mutta ei vissiin kasvina mitenkään helpoimmasta päästä.

   Poista
 2. Nuo joulutähdet sopivat yhteen kauniisti. Itse en ole koskaan törmännyt tuollaiseen vaaleanpunaiseen yksilöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkulin käsityöt. Niin paljon tykkäsin tuosta yhdistelmästä, että täytynee tulevina jouluina katsella, näkyykö noita vaaleanpunaisia paremmin. Oliko niitä vain tänä jouluna tarjolla harvinaisen vähän?

   Poista
 3. Onpas kaunis kokoelma eri värisiä joulutähtiä. Kauniilta näyttää. -Hyvää loppuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Vähän hidasta vastaamista - ei mennyt kuin "vuosi" ;) Nyt jo hyvää uuden vuoden alkua sinulle!

   Poista
 4. Silloin kun jotain haluaa se on saatava! Itse sain päähäni kuun alussa että haluan sinipiikkiputkia maljakkoon. Kävin kuudessa kukkakaupassa ennenkuin löysin niitä. Ja sitten tuli se ihana olo että sai mitä halusi.

  Joulutähdet kuuluu jouluun, mutta valitettavasti me ei oikein sovita yhteen...Ne karistaa lehdet jo hyvissäajoin ennen uuttavuotta. Onneksi viherkasveja voi käyttää kukka-asetelmissa, kesäkukkina ja joulukukkina. Niiden kanssa mä sovin yhteen hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, satuin juuri lukemaan kivan blogitekstisi hyvää mieltä tuottavista asioista ja kommentoinkin siihen. Sitten kun tulin tänne oman blogini puolelle, huomasin että mainitsektin tässä varmaan juuri nuo samat sinipiikkiputket, joiden kaunista kuvaa ihailin tekstissäsi :)
   Ja joo, ymmärrän tosiaan erinomaisesti tuon, kun jotain on saatava! Minulle tulee aina silloin tällöin jotain sellaista päähän, ja sittenhän se hankintaan vaikka millä keinoin!

   Poista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!