keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Mitähän tästä mahtaa tulla?


Taimikasvatustilan käydessä vähiin päädyin aivan uudenlaiseen kokeiluun: kylvin parsakaalit nyt huhtikuun puolivälissä esikasvatettaviksi suoraan (lämmitämättömän) kasvihuoneemme multaan.

Peittelin kylvöksen harsoilla, sitten päälle vielä lämmittävä ikkunalasi ja vielä kylmimmiksi öiksi toinen harso sen päälle.

Saas nähdä kuinka tässä käy; itävätkö siemenet nyt, kun kevätkin tuntuu olevan varsin vilpoinen. Kylvin varmuuden vuoksi siemeniä aika reippaalla kädellä. Niinpä tässä lienee kaksi mahdollista vaihtoehtoa: joko taimia tulee aivan älyttömästi, tai sitten ei lainkaan, jos siemenet eivät suostu itämään. Tavoitteena olisi saada vähintään parikymmentä hyväkuntoista parsakaalintainta.

Pienellä riskillä siis mennään, mutta aina täytyy kokeilla jotain uutta! Toisaalta, jos tämä kokeilu onnistuisi, niin luulisi näistä kasvavan vahvat ja hyväkuntoiset taimet. Kasvihuoneessa taimet ovat sopivasti suojassa kaalin tuholaisilta, ainakaan aiemmin ne eivät ole sinne löytäneet.

Nyt vain jännityksellä odotellaan, miten tämän kokeilun kanssa käy :)

Ps. jos parsakaalin kasvattaminen kiinnostaa, niin blogistani löytyy siitä ihan oma juttukin.

4 kommenttia :

 1. Oi, parsakaali on niin hyvää! Mulla on taimet esikasvatettuina sisällä, mutta haluaisin jo siirtää ne ulos. Toivottavasti siemenet itävät! 👍😊

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle taimikokeilulle. Parsakaali on niin herkullista.

  VastaaPoista
 3. Uskoisin, että sinulla on kohta runsaasti parsakaalin taimia :) Minä kasvatten sisällä ja koska siemen oli vähän vanhaa, kylvin runsaalla kädellä. Kaikki itivät ja nyt on taimi poikineen.

  VastaaPoista
 4. Minä saan vasta ensi vuonna kasvihuoneen, sitten voin kasvattaa taimia. Onnea sun taimille.
  Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
  Hyvää torstai päivään.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!